Σοκαριστικά είναι τα φετινά στοιχεία για τα θανατηφόρα δυστυχήματα, με τον Ιούνιο να χαρακτηρίζεται «μαύρος» μήνας, αφού χάθηκαν 11 ζωές στην άσφαλτο, δηλαδή κάθε τρεις ημέρες περίπου είχαμε και έναν νεκρό.

Η κατάσταση είναι τραγική και μας επιστρέφει στο 2018 όπου είχαμε και πάλιν αύξηση των θανάτων στους δρόμους, με τη διαφορά ότι τώρα υπάρχουν και οι κάμερες, που φαίνεται πως δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θρηνούμε 24 νεκρούς σε σύγκριση με 16 πέρσι, ενώ αν προστεθούν και οι δύο νεκροί εντός των Βρετανικών Βάσεων, τότε οι θάνατοι φτάνουν τους 26. Παρατηρείται δηλαδή μια αύξηση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων κατά 33%. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι πως έχουμε ξεμείνει από λύσεις. Η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τα απανωτά θανατηφόρα τον Ιούνη, απλώς διαπίστωσε το πρόβλημα, έγινε η ακτινογραφία των θανατηφόρων, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που να ανατρέπουν την κατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο ερχομός των καμερών της Τροχαίας αν και χαιρετίστηκε από τους αρμόδιους ως ένα σημαντικό εργαλείο για μείωση των δυστυχημάτων, εντούτοις μέχρι στιγμής αποδεικνύεται απλώς ως μέτρο καταγραφής καταγγελιών, με τους οδηγούς να πιστεύουν ότι το σύστημα ήρθε για να εισπράττει το κράτος παρά για να μειωθούν οι θάνατοι στους δρόμους. Χαρακτηριστική της θλιβερής εικόνας φέτος με τα θανατηφόρα, είναι η ανάλυση που έκανε στην τελευταία σύσκεψη για το τροχαίο πρόβλημα, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια υπεύθυνος της Τροχαίας. Ο κ. Δημητρίου μάς ανέφερε ότι από την αρχή του έτους σημειώθηκαν 23 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις με 24 νεκρούς. «Υπάρχει μια αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 33% στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και κατά 38% στους νεκρούς. Σίγουρα υπάρχει μια έξαρση τον τελευταίο μήνα σε ό,τι αφορά στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις. Ο μήνας Ιούνιος χαρακτηρίζεται μαύρος», επεσήμανε ο κ. Δημητρίου, αφού μετράμε 11 νεκρούς, έναν νεκρό κάθε τρεις μέρες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε πως από τους εννιά οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων, οι έξι που έχασαν τη ζωή τους δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας, ένα ποσοστό γύρω στο 66,33%. Και το πιο τραγικό, πρόσθεσε, ανάμεσα στους νεκρούς, οι ηλικίες τους είναι 20-39 χρονών, οι οποίοι δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας. «Μετά βεβαιότητας σας λέω ότι τουλάχιστον οι πέντε από τους έξι θα ήταν σήμερα ανάμεσά μας, απλά και μόνο αν έφεραν τη ζώνη τους. Είναι νόμος της φυσικής, σε μια οδική σύγκρουση το σώμα μας θα φύγει από τη θέση του». 

Όσον αφορά στους μοτοσυκλετιστές, φέτος έχασαν τη ζωή τους οκτώ πρόσωπα, εφτά οδηγοί και ένας επιβάτης. Από αυτούς οι έξι δεν έφεραν προστατευτικό κράνος ή ποσοστό 80% περίπου. 

Σκοτώνονται από τις 4-8 το βράδυ

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, φαίνεται ότι οι πλείστες ζωές χάνονται στην άσφαλτο μεταξύ των ωρών 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. 

Συγκεκριμένα, 10 από τους 24 νεκρούς φέτος, ή το 40% περίπου, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις που συνέβησαν τα απογεύματα μέχρι και τις οκτώ το βράδυ. Επίσης, φαίνεται από τα στοιχεία ότι το 50% των νεκρών φέτος σε τροχαία είναι αλλοδαποί, είτε μόνιμα διαμένοντες είτε τουρίστες. Συγκεκριμένα, 12 από τους 24 νεκρούς κατά τους έξι μήνες του 2022 είναι αλλοδαποί, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους ώστε να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους.

Εφαρμογή για μελανά σημεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, έρχεται σύντομα η προκήρυξη του σχεδίου επιχορήγησης για την αγορά αερόσακου σώματος για τους μοτοσυκλετιστές, «που εμείς θεωρούμε ότι θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών». Επίσης, θα λειτουργήσει η εφαρμογή (application) όπου οι πολίτες θα καταγράφουν τα μελανά και προβληματικά σημεία και θα ενημερώνεται άμεσα η αρμόδια Αρχή για να τα βελτιώνει.

Παράλληλα, χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τροποποίηση της νομοθεσίας περί Οδικής Ασφάλειας, όπου σε διαφημίσεις για υπηρεσίες ή προϊόντα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, θα είναι υποχρεωτικό ένα ποσοστό της διαφήμισης να αναγράφει μήνυμα για την οδική ασφάλεια, κάτι που συμβαίνει με τα τσιγάρα όπου στο πακέτο υπάρχει η προειδοποίηση για τους κινδύνους του καπνιστή. Επίσης, θα αυξηθούν τα μηνύματα για την οδική ασφάλεια στα ΜΜΕ.