Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως στον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, για την υπόθεση διαφθοράς σε βάρος ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας που κατήγγειλαν η διευθύντρια και η ανώτερη λειτουργός του Τμήματος Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου, αντίστοιχα.

Η προχθεσινή γραπτή τους καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, συνοδεύεται από στοιχεία για συνομιλίες που φέρεται να είχε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας με βαρυποινίτη, μέσω τηλεφώνων και συγκεκριμένα της εφαρμογής Τelegram. Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν και σαφείς αναφορές για πρόσωπα που κατέχουν αξιώματα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα εκ των μηνυμάτων ο βαρυποινίτης παρουσιάζεται να ρωτά τον αξιωματικό κατά πόσον δύο συγκεκριμένοι αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για την προσπάθειά του να εξασφαλίσει οπτικό υλικό με τις Αριστοτέλους και Δημητρίου. Ο ανώτερος αξιωματικός παρουσιάζεται στην ίδια συνομιλία να απαντά καταφατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεξάρτητα αν τα όσα καταγράφονται στην εν λόγω στιχομυθία έχουν αληθοφάνεια ή όχι, αναμένεται ότι ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης θα καλέσει για κατάθεση τους εν λόγω αξιωματούχους στο πλαίσιο του ανακριτικού του έργου, από τη στιγμή που γίνονται σαφείς αναφορές στο όνομά τους. 

Πάντως, το πόρισμα του γνωστού δικηγόρου αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη εντός 30ημέρου από την ημέρα διορισμού του και πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Σήμερα ξεκαθαρίζει το θέμα διαθεσιμότητας, του υπό καταγγελία ανώτερου στελέχους της αστυνομικής Δύναμης.