Από το 2019 προειδοποιούσε η διεύθυνση της Τροχαίας και αυτοί που ασχολούνταν με τις διεργασίες για την έλευση των καμερών, για τις αδυναμίες και τα προβλήματα που θα προέκυπταν και θα «έπνιγαν» το σύστημα, με αποτέλεσμα να μην προχωρεί η επόμενη φάση.

Μάλιστα, υπάρχουν και επιστολές στις οποίες καταγράφονται τα προβλήματα που θα προέκυπταν –όπως τελικά συνέβη– λόγω των πολλών καταγγελιών και την ανεπάρκεια του συστήματος επίδοσης των εξωδίκων. Σε μια επιστολή, μάλιστα, γινόταν η πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο καταγγελιών τον χρόνο, σε πλήρη λειτουργία του συστήματος (και οι 120 σταθερές και κινητές κάμερες). Επισημαίνονταν, παράλληλα, τα προβλήματα ταυτοποίησης των παραβατών, κάτι που συμβαίνει σήμερα, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να είναι καταχωρημένο με διαφορετικά ονόματα στις διάφορες βάσης δεδομένων με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ταυτοποίησης. 

Πέντε και πλέον μήνες μετά την επίσημη λειτουργία του συστήματος στην πιλοτική φάση έχουν καταγγελθεί πέραν των 80.000 οδηγών, το σύστημα σχεδόν κόλλησε αφού τα εξώδικα επιδίδονται τέσσερις και πλέον μήνες μετά την παράβαση και είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με όσους ηθελημένα ή μη δεν πηγαίνουν να παραλάβουν τα εξώδικά τους. Επίσης, ενώ θα έπρεπε ν’ αρχίσει η παραλαβή της Α’ φάσης του συστήματος, δηλαδή θα έρθουν άλλες 20 σταθερές κάμερες και άλλες 16 κινητές, εντούτοις ζητήθηκε η τρίμηνη καθυστέρηση στην παραλαβή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κι όμως, από το 2019 η Τροχαία προειδοποιούσε για τα προβλήματα που θα έρχονταν αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα και ζητούσε τη σύγκληση επείγουσας σύσκεψης ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να λειτουργήσει το σύστημα.

Σε επιστολή τον Δεκέμβριο του 2019, το περιεχόμενο της οποίας περιήλθε στην αντίληψη του «Φ», γινόταν αναφορά σε προβληματισμούς για την επιτυχή εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Αφού τονίζεται ότι η πολιτική για τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, αποφασίστηκε προ ετών σε υπουργικό επίπεδο, με σκοπό να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας όσο περισσότερο γίνεται και αντίστροφα, να απεμπλακεί η Αστυνομία όσο είναι δυνατόν. Σύμφωνα με τις οδηγίες προς τον ανάδοχο που αποφασίστηκαν, ο εντοπισμός του παραβάτη θα γίνεται καταρχήν από τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών (Τ.Ο.Μ.) ως και άλλα αρχεία που ενδεχομένως η Αστυνομία, ή άλλη κρατική Υπηρεσία να έχει διαθέσιμα. Με βάση τις οδηγίες προς ανάδοχο, σύμφωνα με την επιστολή, ο ιδιώτης χειριστής της αναδόχου εταιρείας, μετά την καταγραφή της παράβασης, θα αναζητήσει τα στοιχεία και την διεύθυνση διαμονής του παραβάτη οδηγού. Ακολούθως, με τα διαθέσιμα στοιχεία (από αρχείο Τ.Ο.Μ.) θα αποστείλει στον παραβάτη συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου για παραλαβή του σχετικού εντύπου Γ.Λ.276 (εξώδικο/ ειδοποίηση).

Στην επιστολή, επισημαίνονται επί της διαδικασίας τα ακόλουθα αρνητικά στοιχεία:

α) Σύμφωνα με την πρακτική, περίπου το 30% των παραβατών δεν εντοπίζονται για επίδοση. Τούτο έγκειται λόγω παράλειψης του τελευταίου ιδιοκτήτη του οχήματος να ενημερώσει το Τ.Ο.Μ. για την αλλαγή κυριότητας ή αλλαγή της διεύθυνσης του. Εκτιμάται δε ότι αποτέλεσμα τούτου θα είναι, η ιδιωτική εταιρεία να αποστείλει όλο τον όγκο των ανεπίδοτων κλήσεων στην Αστυνομία, για να προβεί στις αναγκαίες εξετάσεις για εντοπισμό και επίδοση των κλήσεων στους παραβάτες, όπως γινόταν και στο πρόσφατο παρελθόν με άλλα συστήματα για τα οποία υπήρχε ανάδοχος.

Επίσης, προστίθεται ότι από την Εισαγγελία, στατιστικά κατά τα τρία τελευταία έτη, επιδίδεται περίπου το 15% των ανεπίδοτων κλήσεων. Οι υπόλοιπες υποθέσεις θα εκκρεμούν μέχρι τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη/ παραβάτη για επίδοση. Εάν ακολουθηθεί η υφιστάμενη διαδικασία για εντοπισμό των ανεπίδοτων κλήσεων της φωτοεπισήμανσης με την χρήση του συστήματος ALERT-LIST, σύμφωνα με τη διοίκηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, θα μπλοκαριστεί ο τομέας των αφίξεων και αναχωρήσεων όλων των κέντρων ελέγχου διαβατηρίων με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα.

β) Λόγω του μεγάλου αριθμού συσκευών φωτοεπισήμανσης που θα εγκατασταθούν, αναμένεται ότι οι καταγγελίες θα είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες κάθε μήνα. Εκφράζεται επίσης η εκτίμηση ότι σταδιακά το γεγονός αυτό θα επιφέρει τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού συστημένων, στα ταχυδρομεία ως μη παραληφθέντα. Τα μη παραληφθέντα θα επιστραφούν στην Αστυνομία για εντοπισμό και επίδοση. Μεγάλος αριθμός παραβατών θα αποφεύγει την παραλαβή με σκοπό τη μη πληρωμή και τη διαγραφή της παράβασης ένεκα του νόμου παραγραφής αδικημάτων που ψηφίστηκε πρόσφατα. 

100.000 καταγγελίες για κάθε μήνα

Στην ίδια επιστολή εκφράζεται η εκτίμηση ότι στην πλήρη λειτουργία του συστήματος, τα εξώδικα θα εκτοξευτούν στο ένα εκατομμύριο τον χρόνο. Όπως αναφέρεται, από της εγκατάστασης της φωτοεπισήμανσης στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή με μία παράβαση, της υπερβολικής ταχύτητας και δύο κάμερες, από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 κατεγράφησαν περί τις 88.000 παραβάσεις (μετά και την αλλαγή ορίου ταχύτητας). Κατά λογική συνέπεια κυρίως τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του συστήματος, αναμένεται να καταγραφεί ένας τεράστιος αριθμός πέραν των 100.000 καταγγελιών παγκύπρια το μήνα και πέραν των 1.000.000 τον χρόνο.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, θα σταλεί τεράστιος όγκος συστημένων επιστολών στα ταχυδρομεία για επίδοση/ παραλαβή τους. Όταν μαθευτεί, επισημαίνεται, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συστημένων επιστολών αφορούν εξώδικες καταγγελίες, εκτιμάται ότι, ένα πολύ μεγάλο μέρος των παραβατών, δεν θα προσέλθει για παραλαβή τους.

Κίνητρα αποφυγής πληρωμής για οικογένειες

Στην ίδια επιστολή σημειώνονται και τα ακόλουθα αρνητικά στοιχεία: 

>> Οι αυξήσεις των χρηματικών ποινών, είναι αντικίνητρο πληρωμής.

>> Στατιστικά κάθε οικογένεια θα έχει να πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για τις εξώδικες καταγγελίες, οι οποίες θα είναι σε μεγάλους αριθμούς, άρα υπάρχει κίνητρο αποφυγής πληρωμής.

>> Συμπερασματικά, αναμένεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παραβατών στους οποίους έγινε επίδοση, να μην τα πληρώσουν, είτε ηθελημένα είτε λόγω αδυναμίας εξεύρεσης του ποσού, είτε ακόμη με σκοπό την παραγραφή μετά την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου.

>> Το Δικαστήριο δεν θα μπορεί να επιληφθεί των πολλαπλάσιων υποθέσεων που θα φτάσουν στα Δικαστήρια από τις εξώδικες καταγγελίες που δεν θα πληρωθούν.

>> Από τις ανεπίδοτες εξώδικες καταγγελίες της φωτοεπισήμανσης θα συσσωρευτεί πολύ μεγάλος όγκος εργασίας σε Αστυνομικούς Σταθμούς στους Επαρχιακούς Κλάδους Εισαγγελίας, στον Κλάδο Φωτοεπισήμανσης, τα ταχυδρομεία και ενδεχομένως σε άλλες υπηρεσίες.

Για να μην υπάρξει όγκος συσσωρευμένων εξωδίκων, γίνεται εισήγηση για επικαιροποίηση των στοιχείων που δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών οχημάτων στο Τ.Ο.Μ. Γι’ αυτό και γίνεται εισήγηση όπως όλοι όσοι διατηρούν αρχείο πολιτών να τα επικαιροποιήσουν ώστε να αντλούνται τα σωστά στοιχεία των παραβατών. Τελικά, αντ’ αυτού σήμερα η κάθε βάση δεδομένων έχει τις δικά της ονόματα, άλλα με λατινικούς χαρακτήρες, άλλα σε ελληνικά, άλλες με αγγλικούς με αποτέλεσμα πολλά ονόματα να μην ταιριάζουν και τα εξώδικα να μην μπορούν να σταλούν.