Βαρύς είναι ο φόρος αίματος που πληρώνουν φέτος οι αλλοδαποί στην άσφαλτο. Με το προχθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα, όπως φαίνεται, Ευρωπαίο πολίτη, οι νεκροί αλλοδαποί φέτος σε τροχαία ανέρχονται στους εννιά σε σύνολο 15 θανάτων.

Πρόκειται για πρωτοφανή αριθμό που δεν είχε καταγραφεί ξανά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ανησυχεί το Τμήμα Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας το οποίο αναμένεται ότι θα αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με σκοπό να δοθεί έμφαση σε αυτή την κατηγορία χρηστών του δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 62,5% αύξηση στα θανατηφόρα – Φέτος χάσαμε 13 ανθρώπους

Το τελευταίο θύμα στην άσφαλτο ήταν πεζός που επιχειρούσε να διασταυρώσει αυτοκινητόδρομο τα ξημερώματα και κτυπήθηκε από διερχόμενο λεωφορείο, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η ταυτότητά του, παρόλο που βρέθηκαν στην κατοχή του κάποια στοιχεία που παραπέμπουν σε Ευρωπαίο πολίτη. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν σε τσαντάκι ένα διαβατήριο και μια ταυτότητα, ωστόσο κανένας δεν τον έχει αναζητήσει, ούτε δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο. 

Η Αστυνομία έχει στοιχεία ότι πρόκειται για ακτιβιστή και ήδη χθες έγινε επικοινωνία με πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας ώστε να αναζητηθούν τυχόν συγγενείς του για να ερωτηθούν κατά πόσον αυτός βρισκόταν στην Κύπρο και παράλληλα να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού με σκοπό να γίνει ταύτιση με τον νεκρό. Παράλληλα, η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό. 

Το γεγονός ότι το 60% των νεκρών από τροχαίες οδικές συγκρούσεις είναι αλλοδαποί, θεωρείται πως πρέπει να κτυπήσει καμπανάκι για την Τροχαία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της έλευσης τουριστών. Δεν έχει καταγραφεί ξανά αυτό το στοιχείο, δηλαδή τα περισσότερα θύματα στην άσφαλτο να είναι αλλοδαποί, γεγονός που μελετάται για να διαπιστωθούν τα αίτια της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Μόλις πριν από τρεις ημέρες, Ελλαδίτης είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο στην περιοχή Πλατρών, όταν το φορτηγό του ανατράπηκε, αφήνοντας ένα παιδί και έγκυο σύζυγο.

Η Τροχαία προβαίνει σε ανάλυση ενός εκάστου των θανατηφόρων και ανάλογα αναπροσαρμόζει τα σχέδιά της, καθοδηγώντας και τα σημεία που θα τοποθετούνται οι κινητές κάμερες.