Θα παραμείνει υπό κράτηση, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της δίκης του στις 30 Ιουνίου, ο 69χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα φόνου εναντίον του γιου του, στο σπίτι τους στα Πυργά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο παρέπεμψε την Παρασκευή τον 69χρονο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, είχε επιφυλάξει την απόφασή του για σήμερα για το εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, λόγω του αιτήματος του θύματος να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του.

Σε θεληματική του κατάθεσή ο 45χρονος, που φέρει σοβαρά τραύματα στον ώμο, ανέφερε ότι δεν έχει καμία απαίτηση από τον πατέρα του, δεν θέλει να πάθει κακό και επιθυμεί όπως αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο το Δικαστήριο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης διέταξε πως πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 26ης Μαΐου, ο 69χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δύο φορές το γιο του στον ώμο, έπειτα από λογομαχία για οικονομικά ζητήματα, στην αυλή του σπιτιού τους στα Πυργά.

Ο δεύτερος του γιος, που βρισκόταν σε άλλο σημείο της αυλής, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε δει τον πατέρα του να προσπαθεί να επαναγεμίσει το όπλο. Τότε άρπαξε φτυάρι, τον κτύπησε στο κεφάλι και τον αφόπλισε. Ο 69χρονος σε κατάσταση σοκ και αιμορραγώντας στο κεφάλι, είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, όπου ομολόγησε πως πυροβόλησε το γιο του και πως σκόπευε να πυροβολήσει και τη γυναίκα του, η οποία βρισκόταν στην κουζίνα.

Ο 69χρονος αντιμετωπίζει αδικήματα απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.