Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της απόπειρας φόνου στα Πυργά Λάρνακας, όπου πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γιο του στις 7 και 15 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας ηλικίας 69 ετών, μαζί με τον γιο του 45 ετών άρχισαν να διαπληκτίζονται στην παρουσία και άλλων μελών της οικογένειας στο σπίτι τους στο κέντρο της κοινότητας.

Σε κάποια στιγμή ο γιος, που φέρεται να του ζητούσε επίμονα χρήματα, άρχισε να χτυπά τον πατέρα του. Ο πατέρας τότε άρπαξε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε εναντίον του. Ο δεύτερός του γιος, σε μια προσπάθεια να τον αφοπλίσει, άρπαξε φτυάρι και τον κτύπησε στο κεφάλι.

Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και ο πατέρας σε κατάσταση σοκ μετέβη στην Αστυνομία Κοφίνου και ανέφερε πως πυροβόλησε τον γιο του στο κεφάλι, εκφράζοντας φόβους πως είναι νεκρός.

Εν τω μεταξύ τα μέλη της οικογένειας, που ήταν στο σπίτι, ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον 45χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στον ώμο.

Ο γιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο νοσοκομείο Λάρνακας μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι και ο 69χρονος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Σε δηλώσεις του ο ανώτερος υπαστυνόμος Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ανέφερε ότι ο πατέρας μετά από οικογενειακή αντιπαράθεση που είχε με τον 45χρονο γιο του τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο.

Πρόσθεσε ότι «ο 45χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθη στο χειρουργείο με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εκτός κινδύνου. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από τραυματισμό του στο κεφάλι στην προσπάθεια του δεύτερου γιου του να τον αφοπλίσει».