Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο 33χρονος ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Κίτι το πρωί της Τετάρτης.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 10:40 το πρωί στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, στην παρουσία πελατών που περίμεναν στο ταμείο.

Άνδρας φορώντας προστατευτική μάσκα κατά της covid-19, εισήλθε στο υποκατάστημα και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία. Σε κάποια στιγμή μπήκε στο χώρο, όπου βρισκόταν μία ταμίας και αφού άρπαξε χρηματικό ποσό, διέφυγε πεζός.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή Αστυνομική Δύναμη που απέκλεισε τη σκηνή, αρχίζοντας έρευνες στους δρόμους της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήγειραν υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο που διαμένει στην περιοχή.

Οι κινήσεις του καταγράφηκαν και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, το οποίο επεξεργάστηκαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας και προχώρησαν στη σύλληψη του 33χρονου.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, αναφέροντας ότι δεν πήγε στη συγκεκριμένη τράπεζα. Έπειτα από καταγραφή που έγινε διαπιστώθηκε ότι η λεία του δράστη ήταν περίπου 11,300 ευρώ ενώ άρπαξε και στερλίνες που βρίσκονταν στο ταμείο.