Στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος, θα διεξαχθεί η διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης εναντίον του 69χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γιο του στα Πυργά.

Ο 69χρονος γύρω στις 7:15 χθες το απόγευμα διαπληκτίστηκε με τον γιο του στο πατρικό της οικογένειας, στο κέντρο της κοινότητας, στην παρουσία και άλλων μελών της οικογένειας. Σε κάποια στιγμή ο πατέρας άρπαξε κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του γιου του, τραυματίζοντάς τον στον ώμο. Ακολούθως επιχείρησε να επαναγεμίσει το όπλο και ο δεύτερος του γιος, προκειμένου να τον αποτρέψει να πυροβολήσει ξανά τον γιο του, άρπαξε φτυάρι και τον κτύπησε στο κεφάλι.

Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και ο πατέρας σε κατάσταση σοκ, μετέβη τραυματισμένος στην Αστυνομία Κοφίνου και παραδόθηκε αναφέροντας πως πυροβόλησε στο κεφάλι το γιο του, εκφράζοντας φόβους ότι είναι νεκρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί τόπου έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, που απέκλεισαν τη σκηνή. Εκεί οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τα μέλη της οικογένειας που ήταν στο σπίτι, πως ο 45χρονος ήταν ευτυχώς ζωντανός και πως ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 45χρονος, που φέρει δύο τραύματα στον ώμο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του αν και σοβαρή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις από τα μέλη της οικογένειας, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι συνθήκες της απόπειρας φόνου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, εναντίον του 69χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σήμερα η Αστυνομία θα προχωρήσει στη διαδικασία προσωποκράτησης του, που θα διεξαχθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η Αστυνομία διερευνά μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν σε απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, από πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία φαίνεται ότι υπήρχαν οικογενειακές διαφορές μεταξύ του πατέρα και του γιου.