Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά  με την απόπειρα φόνου στα Πυργά, όπου πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον γιό του.

Η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησης του πατέρα θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 69χρονος, μετέβη χθες το απόγευμα σε Αστυνομικό Σταθμό της επαρχίας Λάρνακας, αναφέροντας ότι πυροβόλησε 45χρονο, μετά από λογομαχία που είχε μαζί του.

Να υπενθυμίσουμε πως  ο πατέρας, ηλικίας 69 ετών, διαπληκτίστηκε με τον γιο του στο πατρικό της οικογένειας στο κέντρο της κοινότητας, στην παρουσία και άλλων μελών της οικογένειας. Σε κάποια στιγμή ο γιος, που φέρεται να του ζητούσε επίμονα χρήματα, άρχισε να χτυπά τον πατέρα του. Ο 69χρονος τότε άρπαξε κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι και πυροβόλησε εναντίον του γιου του, τραυματίζοντάς τον στον ώμο. Ο δεύτερος του γιος άρπαξε φτυάρι και κτύπησε τον πατέρα του στο κεφάλι, με σκοπό να τον αφοπλίσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατέρας πυροβόλησε τον γιο του στα Πυργά (εικόνες)

Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και ο πατέρας σε κατάσταση σοκ, μετέβη στην Αστυνομία Κοφίνου και παραδόθηκε. Ανέφερε μάλιστα στα μέλη της Αστυνομίας, πως τσακώθηκε με τον 45χρονο γιο του και πως τον πυροβόλησε στο κεφάλι, εκφράζοντας φόβους ότι είναι νεκρός. 

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και επί τόπου έσπευσαν μέλη της, που απέκλεισαν τη σκηνή. Εκεί οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τα μέλη της οικογένειας που ήταν στο σπίτι, πως ο 45χρονος ήταν ευτυχώς ζωντανός και πως ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το θύμα επρόκειτο να υποβληθεί αργά το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί χέρι. 

Η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις από τα μέλη της οικογένειας, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι συνθήκες της απόπειρας φόνου. Πατέρας και γιος φέρονται να είχαν συχνές διαμάχες το τελευταίο διάστημα.