“Αγαπητέ Αβέρωφ υπό την ηγεσία σου ο ΔΗΣΥ κατέγραψε αλεπάλληλες εκλογικές νίκες. Στη νέα προσπάθεια σου θα σε συνοδεύει η συμπαράσταση όλων μας, ώστε να αποδείξεις ακόμα μια φορά, ότι ο Συναγερμός είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων και των μεγάλων επιτυχίων για το καλό του κυπριακού λαού”, ανάφερε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα της κρίσης, της καθήλωσης και του διχασμού. Όμως ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει και ισχυρός Ελληνισμός, σημαίνει και ισχυρή Κυπρος. Κάθε επιτυχία της Αθήνας, γίνεται δύναμη στη Λευκωσία”, διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ομιλία που εκφώνησε στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ στο στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος» τόνισε ότι “είμαι σήμερα εδώ για να στηρίξω τον Πρόεδρο του αδερφού κόμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον αγώνα του να εκλεγεί επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και είναι μεγάλη χαρά, να βρίσκομαι μαζί σας στο Συνέδριο της Φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς παράταξης της Κύπρου. Του πολιτικού φορέα που τα τελευταία 30 χρόνια ανέδειξε δύο προέδρους με δεκαετή θητεία.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

“Είναι η παράταξη που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης. Ένας σοφός πολιτικός που από κάθε θέση του μόχθησε για το Εθνικό ζήτημα συμβάλλοντας όσο κανείς στην ένταξη της ΚΔ στην ΕΕ. Για να τον διαδεχθεί στο αξίωμα αυτό σε πολύ δύσκολες στιγμές ο Νίκος Αναστασιάδης, που επανέφερε τη χώρα στην οικονομική ευημερία και παραδίδει τη σκυτάλη στον Αβέρωφ Νεοφύτου”, πρόσθεσε.

“Αγαπητέ Αβέρωφ υπό την ηγεσία σου ο ΔΗΣΥ κατέγραψε αλεπάλληλες εκλογικές νίκες. Στη νέα προσπάθεια σου θα σε συνοδεύει η συμπαράσταση όλων μας, ώστε να αποδείξεις ακόμα μια φορά, ότι ο Συναγερμός είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων και των μεγάλων επιτυχίων για το καλό του κυπριακού λαού. Τον Γλαύκο Κληρίδη τον γνώρισα σε νεαρή ηλικία. Υπήρξε άλλωστε στενός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ συνεργάστηκα στενά. Γνωρίζω καλά, τόσο τις ηγετικές τους ικανότητες όσο και τη δυναμική του κόμματος σας. Είναι αλήθεια ότι στην Κύπρο κλείσατε νωρίτερα την οικονομική κρίση. Πληρώσατε και εσείς τον λαϊκισμό και την ιδεοληψία. Γυρίσατε σελίδα νωρίτερα από εμάς και το αυτό το οφείλετε στους ηγέτες σας. Στην Ελλάδα γυρίσαμε τη δική μας σελίδα στις εκλογές του 2019. Και είχαμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Τη μεταναστευτική εισβολή. Η Ελλάδα αμύνθηκε και προστάτεψε τα σύνορα της ΕΕ.”

“Το 2023 θα είναι έτος εκλογών τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα. Το στοίχημα είναι κοινό για τα δύο κόμματα μας. Να προχωρήσουμε μπροστά, Να μην πάμε πίσω. Το στοίχημα είναι να μην περιοριστούμε στη διατήρηση της εξουσίας, αλλά να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων με κόπο κτίστηκαν. Να εξηγήσουμε τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της κοινωνίας.”

“Σε αυτό το ναρκοπέδιο που περιέγραψες αγαπητέ μου Αβέρωφ, ισχυρά κράτη, θα έιναι σταθερά κράτη. Θα το ξαναπώ. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα της κρίσης, της καθήλωσης και του διχασμού. Όμως ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει και ισχυρός Ελληνισμός, σημαίνει και ισχυρή Κυπρος. Κάθε επιτυχία της Αθήνας, γίνεται δύναμη στη Λευκωσία.”