Ο Ανδρέας Μόρφης, Γαλλο-κύπριος καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας, συμμετέχει στην Art Capital 2025, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, συγκεντρώνοντας πολυάριθμούς καλλιτέχνες κάθε χρόνο, από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου, στο Grand Palais στο Παρίσι. Φέτος, το έργο του Invisible Partner εκτίθεται στο Salon des artistes français, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή του Ανδρέα Μόρφη σε αυτό το ορόσημο από το 2019. Πράγματι, επιλεγμένος από την κριτική επιτροπή της κοινωνίας των Γάλλων καλλιτεχνών το 2019 με το έργο Ονειρικό  και το 2020 με το έργο Η κραυγή, ο Ανδρέας Μόρφης έχει ήδη δει το έργο του να εκτίθεται κάτω από τη γυάλινη οροφή του Grand Palais. Η φετινή του επιστροφή είναι απόδειξη του ταλέντου του και, κυρίως, της αυξανόμενης αναγνώρισης της τέχνης του στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή!

Το Salon des Artistes Français είναι ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Διοργανώνεται από την Société des Artistes Français, μια ένωση καλλιτεχνών που ιδρύθηκε το 1881. Είναι λοιπόν ένα σαλόνι που οργανώνεται από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες! Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέα ταλέντα και να ακολουθήσετε την καριέρα καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, ο Ανδρέας Μόρφης αντλεί έμπνευση και από τους δύο πολιτισμούς, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη δουλειά του. Η τέχνη του εξερευνά τις σχέσεις ανθρώπου και ανθρώπου και αναδεικνύει τις εντάσεις μεταξύ του εσωτερικού μας κόσμου και των εξωτερικών πιέσεων. Μέσα από τους πίνακές του αμφισβητεί την υλοποιημένη και εξαιρετικά συνδεδεμένη κοινωνία στην οποία εξελισσόμαστε, καταγγέλλοντας την αχαλίνωτη κατανάλωση.

Ο Ανδρέας Μορφής έχει το δικό του στούντιο στο Παρίσι, όπου αναπτύσσει τη δουλειά του με σχετική διακριτικότητα. Η τεχνική του, αναμειγνύοντας ακρυλικά, χρωματιστά μολύβια και παστέλ, του επιτρέπει μια ελεύθερη και αυθόρμητη έκφραση.

Το 2004, εξέθεσε στην γκαλερί Bransard στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Κυπριακός Πολιτισμός στην Καρδιά της Ευρώπης, που διοργανώθηκε για να σηματοδοτήσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα, το 2007, παρουσίασε το έργο του στην UNESCO, αναδεικνύοντας τη σχέση του ανθρώπου με τον εσωτερικό του κόσμο μέσα από ονειρικές και μεταφορικές φιγούρες. Η πρώτη του έκθεση στην Κύπρο έγινε  το 2011 στην γκαλερί Μόρφη στη Λεμεσό και το 2023 στην Γκαλερί Lumières σε συνεργασία με την Alliance Française Λεμεσού.

Το έργο του αναγνωρίζεται τακτικά διεθνώς, κυρίως χάρη στη συμμετοχή του στο Salon des Artistes Français. Παράλληλα, συμμετείχε σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο και Γαλλία. Μέσα από τα έργα του, με αινιγματικές φιγούρες, παιχνίδια με καθρέφτες και νοσταλγικές ψυχές, ο Μόρφης στοχάζεται στη σύγχρονη κοινωνία και τις υπερβολές της όπως ο υλισμός, η υπερκατανάλωση και η εικονική επικοινωνία, που θεωρεί εμπόδια στην αναζήτηση της αλήθειας και στην κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης.