Την αξιοποίηση της Τέχνης ως εργαλείου ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων γενικότερα και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ειδικότερα, αφορά το εκπαιδευτικό σεμινάριο καλών πρακτικών που διοργανώνει ο οργανισμός ROOM FOR ART.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 10 Δεκεμβρίου (9π.μ.– 4μ.μ.) στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας – CVAR και απευθύνεται σε προσωπικό, εθελοντές και συνεργάτες οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών, σε εκπαιδευτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες.

Κύριες ομιλήτριες/συντονίστριες των εργαστηρίων είναι η πολυβραβευμένη συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής του Central Saint Martins του Λονδίνου, Ελίζ Βαλμορμπίντα (Δημιουργική γραφή και αφήγηση– βιωματικό εργαστήριο), η ζωγράφος Κατρίν Γκάνγκστε, ιδρύτρια και επικεφαλής του οργανισμού Peacepainting στη Νορβηγία (η ζωγραφική ως εργαλείο ενδυνάμωσης – καλές πρακτικές) και η Ξάνθη Μιχαήλ, Κλινική Ψυχολόγος και Λειτουργός Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Θυμάτων Βίας του ΣΠΑΒΟ μαζί με τη Νίκη Λύμπουρα, Ψυχολόγο και Λειτουργό του ΣΠΑΒΟ (Το βίωμα της βίας και ρόλος του ΣΠΑΒΟ, τρόποι προσέγγισης, προκλήσεις επαγγελματιών, καλές πρακτικές διαχείρισης).

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου θα απευθύνει χαιρετισμό η καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, Επικεφαλής της Έδρας Ουνέσκο για την Ισότητα των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών. 

Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) στο πλαίσιο του έργου RestART το οποίο λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

Για παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή στον σχετικό σύνδεσμο ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@roomforart.eu το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Γλώσσα εργασιών του Σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική.