>Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, ενημερώνω τον αναγνώστη πως είμαι άριστος γνώστης του κυπριακού, όπως άλλωστε είμαι και άριστος γνώστης τη τεχνητής νοημοσύνης, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η «φυσική νοημοσύνη» δεν είναι το δυνατό μου σημείο.
Την πλούσια και εμπεριστατωμένη γνώση μου στο κυπριακό την οφείλω στην επικοινωνία που έχω στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου σχεδόν κάθε Κυριακή με γεωργοκτηνοτρόφο διεθνολόγο (;) ο οποίος μου αναπτύσσει τις θέσεις του επί του εθνικού θέματος την ώρα που μου ζυγίζει τις ντομάτες και τα αγγουράκια της Χλώρακας, η οποία (Χλώρακα) βρίσκεται πλησίον της Γεροσκήπου, γενέτειρας του Προέδρου της Δημοκρατίας, του οποίου η σχέση μετά αγγούρια (μετά συγχωρήσεως) δεν είναι και η καλύτερη. Ο δεινός γνώστης του εθνικού μας θέματος έχοντας άποψη (και πέραν των γεννήσεων των εριφίων και της αποκομιδής των πατατών), σχολιάζοντας την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε πως «η Τουρκία έδωκεν αφκόν για να πιάσει την όρνιθα».
>Κατά τα άλλα διαπιστώθηκε πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι φανταστικό. Εμφανίστηκε ξαφνικά στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ με αποτέλεσμα να αρθεί ο συναγερμός και να ανακληθεί η ανακοίνωση με την οποίαν είχε κηρυχθεί ως ελλείπον πρόσωπο, κάτι το οποίο οδήγησε στην προσωρινή ανάληψη των ηνίων του ΔΗΚΟ από την κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Η οποία τον αναπλήρωσε επαξίως συνεχίζοντας τη σθεναρή στήριξη των τραπεζών τις οποίες διέσωσε από προτάσεις νόμου, επιδίωξη των οποίων ήταν να αποκόψουν τα υπερκέρδη των τραπεζών. Εν πάση περιπτώσει ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο Τρίτο στήριξε τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος απομόνωσε την Τουρκία και την έβαλε στη γωνιά, υποχρεώνοντας την να δεχθεί να συζητήσει κατά πόσον θα αποδεχθεί να ανοίξει και νέο οδόφραγμα το οποίο θα βολεύει και τους Ελληνοκύπριους. Επιπλέον, η σθεναρή πίεση από την πλευρά μας υποχρέωσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην θέσει θέμα δύο κρατών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων (που δεν έγιναν) αλλά να περιοριστεί να το θέσει μόνο κατά τη διάρκεια δηλώσεων του που ακολούθησαν.
>Το δεύτερο μεγάλο πλήγμα για τους Τούρκους αφορά το ότι, παρά την επιμονή τους να εκπροσωπηθεί η ΕΕ στην πολυμερή συνάντηση, δεν το πέτυχαν επειδή στήσαμε πόδι με αποτέλεσμα η ΕΕ να περιοριστεί στην αποστολή επιστολής του τύπου «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Παρόλα αυτά η ΕΕ ήταν παρούσα με εκπρόσωπο της, την οποία εκτός από τη μάνα της, γνωρίζουν τουλάχιστον άλλοι δύο ευρωπαίοι πολίτες. Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει σημαντική παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έξι έως εφτά ακολούθους. Δυστυχώς ορισμένοι εδώ στην Κύπρο είναι τόσο πικκαρισμένοι, που δεν θέλουν να παραδεχθούν, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έπεσε στα πόδια του Προέδρου μας και τον παρακαλούσε να δείξει έλεος και να μην πει «ξεκάθαρες» κουβέντες σχετικά με το κυπριακό ή έστω να μην διορίσει υπουργό Άμυνας τον Αλέκο Τρυφωνίδη. Ο οποίος, (ευτυχώς για την Τουρκία), παρόλον ότι διετέλεσε συνδικαλιστής (λέμε τώρα) αποπειράθηκε να εξυπηρετήσει εργοδότες ώστε να μην καταβάλλουν τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων, για τους οποίους (θεωρητικά) κόπτεται. Τέλος, να αναφέρουμε, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποίησε (για τελευταία φορά) την Τουρκία πως η υπομονή του έχει και όρια, κάτι το οποίο άφησε τον υπουργό εξωτερικών της συμμάχου χώρας (όλοι στο ΝΑΤΟ είμαστε) στήλη άλατος.