Αλήθεια γιατί πανηγυρίζουν στην Πινδάρου; Στο καταστατικό συνέδριο του περασμένου Σαββάτου, είπαν ότι οι σύνεδροι αριθμούσαν 2,500. Στο συνέδριο οι αριθμοί που καταγράφηκαν ήταν καταθλιπτικοί. Εγγράφηκαν 669 ως σύνεδροι και 35 ως παρατηρητές. Το ξενοδοχείο τοποθέτησε στην αίθουσα 500 καρέκλες. Να δεχτούμε ότι είχε και όρθιους. Σίγουρα όχι δύο χιλιάδες. Ψήφιζαν χωρίς να γίνεται καταμέτρηση που να καταγράφεται για την κάθε πρόνοια χωριστά. Κάποιοι την ώρα της ψηφοφορίας είτε πήγαν στις τουαλέτες είτε για τσιγάρο… Συνεπώς ψήφισε τις επίμαχες πρόνοιες κάτω από το ένα τρίτο των συνέδρων. Πως μια ηγεσία που φαίνεται από τα νούμερα να βρίσκεται σε διάσταση με την κομματική βάση επιχαίρει για το θρίαμβο των διαγραφών(!!!) ετεροχρονισμένα και την πρόνοια για ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος από το σύνολο των κομματικών μελών. Στοιχεία για την ψηφοφορία δεν δόθηκαν αλλά επιχαίρουν για τη… δημοκρατία στο κόμμα. Ενδεικτική είναι η δήλωση της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου ότι « το Σάββατο έγινε ένα άλμα δημοκρατίας επανήλθε η πολιτική ορθότητα…».
➤ Το νεύμα από δύο συνέδρους, ένα από το κάτω διάζωμα και ένα από το προεδρείο, στην πρόταση του Ιωνά Νικολάου για αναστολή της ιδιότητας και όχι διαγραφή των στελεχών που είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, γιατί αναστάτωσε το προεδρείο και έκανε την πρόεδρο να αλλάξει την αρχική τοποθέτησή της που ήταν ευνοϊκή στην εισήγηση για τροπολογία; Πολλοί το είδαν αλλά κανένας δεν μίλησε στο συνέδριο…
➤ Πολλή δημοκρατία επικαλούνται αλλά εντός της αίθουσας γιατί ντε και καλά δεν επέτρεπαν στον τέως υπουργό τους, τον Ιωνά Νικολάου να αναπτύξει τις θέσεις του και τις προτάσεις του που τροποποιούσαν τις εισηγήσεις που ευνοούσε η ηγετική ομάδα για το καταστατικό;
➤ Η διαγραφή του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου επηρεάζει δύο από τις πιο σημαντικές οικογένειες που βρίσκονταν κοντά στον Γλαύκο Κληρίδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό από της ιδρύσεως του και οι οποίες ανήκουν στην αστική Λευκωσία. Η διαγραφή ήρθε την ώρα που βλέπουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Λευκωσίας να τους γυρίζουν την πλάτη. Ο υπουργός είναι γιος του γνωστού γιατρού Νίκου Ιωάννου που υπηρέτησε για χρόνια στις επιτροπές μελετών του ΔΗΣΥ, και είχε διοριστεί από τον Κληρίδη επικεφαλής επιτροπής που εργάστηκε για την προώθηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Η μητέρα του Γούλα Ιωάννου είχε υπηρετήσει στον τομέα του Πολιτισμού και είχε διατελέσει μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΘΟΚ, διορισμένη από τον Κληρίδη. Η πεθερά του, Δέσπω Πίττα Ιωάννου ήταν ένα ακούραστο στέλεχος σε όλους τους τομείς από τη συστράτευση στελεχών και ψηφοφόρων μέχρι κοινωνικές εκδηλώσεις και συλλογή οικονομικής βοήθειας για το ΔΗΣΥ. Αυτούς τους ανθρώπους πίκραναν οι νεοσυναγερμικοί…
➤ Καλό θα ήταν να μάθουν ότι η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για υποψήφιο του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές έγινε με ανθυποψηφίους τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Γιαννάκη Μάτση πρώτο και δεύτερο τη τάξει στο κόμμα, χωρίς να σπάσει μύτη… Ούτε διαγραφές ούτε κομματικές γκιλοτίνες. Ούτε ο Αλέκος Μαρκίδης διαγράφηκε όταν κατήλθε ως υποψήφιος προεδρικός απέναντι από τον Γλαύκο Κληρίδη. Έγινε αποστασιοποίηση στη συνέχεια… Να θυμηθούν οι συναγερμικοί την προσέγγιση στον Μαρκίδη και την τελετή στην Πινδάρου…
Α