Η σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού προσφερόταν για την ηγεσία του κόμματος να στείλει πολλά και ηχηρά μηνύματα ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Οι πολλοί υποψήφιοι και τα δυνατά χαρτιά που ήταν δεδομένο ότι θα έμπαιναν στο ψηφοδέλτιο, έδιναν στην Πινδάρου την ευκαιρία να δώσει στη σημερινή συνεδρία, τόνο πανηγυρικό. Η καλή μέρα όμως από το πρωί φαίνεται και η συνεδρία δεν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Ο απαράδεκτος χειρισμός της ηγεσίας στο θέμα του Γιώργου Κάρουλλα επισκίασε όλη την επόμενη μέρα, βαραίνοντας το κλίμα και δημιουργώντας έντονη δυσφορία που αγγίζει πλέον ανοικτά τα όρια της αμφισβήτησης της Πινδάρου.

Η ατμόσφαιρα ακόμα και αρκετή ώρα μετά το τέλος της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου παραμένει φορτισμένη και όσοι ήταν στη συνεδρία, αντί να συζητούν το αποτέλεσμα των εκλογών συζητούν το θέμα Κάρουλλα.

Όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες ώρες είχε ασκηθεί ασφυκτικό πρέσινγκ στον εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Γιώργο Κάρουλλα για να αποδεχθεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας. Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση από τον Γιώργο Λυσανδρίδη, ο οποίος και αυτός δέχθηκε ασφυκτική πίεση. Η ηγεσία της Πινδάρου ήθελε να προλάβει την ανακοίνωση υποψηφίου από το ΕΛΑΜ για τον Δήμο Λάρνακας εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ανέκοπτε ψήφους του ΔΗΣΥ προς τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ. Σημειώνεται ότι για το Δήμο Λάρνακας δεν έχει βρει υποψήφιο η Πινδάρου καθώς κανένας δεν θέλει να βρεθεί απέναντι από τον Ανδρέα Βύρα τον οποίο θεωρούν ανίκητο.

Παρά την πίεση προς τον Γιώργο Κάρουλα, οποίος σημειώνεται ότι είχε υπό την ευθύνη του την επαρχία Λάρνακα και Αμμόχωστο για τις τοπικές, εκλογές, ο άνθρωπος δεν αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος.

Παρόλα αυτά, η ηγεσία του κόμματος, αντί να συζητήσει εσωκομματικά το θέμα, έκρινε σωστό να τον προτείνει δημόσια στο Πολιτικό Γραφείο, θεωρώντας προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο θα του μετέφερε την πίεση και το βάρος της ευθύνης για την έλλειψη υποψηφίου στην επαρχία. Στην ανακοίνωση της πρότασης προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, στην πλειοψηφία των μελών επικρατούσε αμηχανία. Ακόμα και άτομα του Εκτελεστικού Γραφείου δεν γνώριζαν για την πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος. Ο ίδιος ο Γιώργος Κάρουλλας αντέδρασε λέγοντας ότι απάντησε ήδη αρνητικά δύο φορές και ακολούθησε έντονος διάλογος με την πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. Ο ίδιος Γιώργος Κάρουλλας αποχώρησε έντονα φορτισμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με το όλο περιστατικό να προκαλεί έντονη αναστάτωση στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Πολλοί μάλιστα εξέφρασαν δυσαρέσκεια, λέγοντας σε πηγαδάκια πώς «δεν είναι πράγματα αυτά που γίνονται», αμφισβητώντας έντονα τη διαχείριση που γίνεται σε επίπεδο ηγεσίας.

>> Το κεφάλαιο Μάριος Πελκάνος:

Σαν να μην έφταναν τα όσα προηγήθηκαν, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου και ο δεύτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Μάριος Πελεκάνος με πολλούς πλέον να αποδίδουν την ήττα σε δυσαρέσκεια προς τους χειρισμούς που έγιναν σε ο,τι αφορά τις τοπικές εκλογές, γενικότερα από την ηγεσία του κόμματος. Το γεγονός ότι άτομο της ηγεσίας έμεινε εκτός ψηφοδελτίου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αποτυχία ολόκληρης της ηγεσίας του κόμματος. Παράλληλα, ο Μάριος Πελεκάνος θεωρείτο ως εκφραστής μιας πιο «δεξιάς» πολιτικής και θα ήταν ένα αντίβαρο σε τυχόν διαρροές προς το ΕΛΑΜ.

>> Σωσίβιο το ψηφοδέλτιο…

Πέραν του θέματος Μάριου Πελεκάνου, το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ θεωρείται αρκετά ισχυρό με βαριές παρουσίες. Λουκάς Φουρλάς, Κωσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχουν μια δοκιμασμένη πολιτική πορεία, ενώ και ο Χρίστος Αγγελίδης έχει το δικό του κοινό. Το ψηφοδέλτιο ως γνωστό, συμπληρώνεται με την Ελένη Σταύρου και Χριστιάνα Ξενοφώντος που μπήκαν με την πρόνοια της ποσόστωσης.