Βιώσιμη κερδοφορία οικονομική πειθαρχία ψηφιακή καινοτομία

Τέσσερις εκτελεστικοί διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου απαντούν σε ερωτήσεις του FORBES για τον επιτυχή μετασχηματισμό της τράπεζας, τη βιώσιμη κερδοφορία των τελευταίων χρόνων, την καλή της κεφαλαιοποίηση και τη συνεχή αξιοποίηση της τεχνολογικής εξέλιξης για επαρκή ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της και της ευρύτερης οικονομίας.

Ελίζα Λειβαδιώτου, Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης, Τράπεζας Κύπρου : Θεσμικοί επενδυτές μακροχρόνιου ορίζοντα εμπιστεύονται την Τράπεζα Κύπρου

Με αισιοδοξία και δυναμισμό ετοιμάζεται να εισέλθει στο 2025 η Τράπεζα Κύπρου, δίνοντας συνέχεια στον επιτυχημένο μετασχηματισμό των τελευταίων χρόνων και τη βιώσιμη κερδοφορία της. Η Ελίζα Λειβαδιώτου, Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης, εξηγεί στο Forbes ότι η επιστροφή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο εξυπηρετεί πλήρως τους στόχους που έχουν θέσει στη βάση της στρατηγικής που ακολουθείται.

«Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ανάκαμψης και τώρα η Τράπεζα είναι μια υγιής, καλά κεφαλαιοποιημένη Τράπεζα, που διαθέτει ξεκάθαρη στρατηγική, η οποία συνδυάζεται με τη διανομή μερίσματος και άρα ανταμείβει τους μετόχους της» επισημαίνει η κ. Λειβαδιώτου.

Διαβάστε ολοκληρωμένη την συνέντευξη εδώ

Δημήτρης Δημητρίου, Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων – Τράπεζα Κύπρου  :  Άλλαξε η κουλτούρα τραπεζών, επιχειρήσεων, καταναλωτών

Το πάθημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης έγινε μάθημα για όλους: Εφαρμόστηκαν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες που άλλαξαν τις συνθήκες δανεισμού, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα διαφορετική κουλτούρα τραπεζών, επιχειρήσεων και κυπριών καταναλωτών, υπέρ της εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων και κατ’ επέκταση της συνετής οικονομικής διαχείρισης

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Forbes, ο Δημήτρης Δημητρίου, Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων – Τράπεζα Κύπρου εξηγεί ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ικανό να καταλαβαίνει και να ελέγχει τους παραδοσιακούς κινδύνους, όπως ο πιστωτικός ή ο κίνδυνος αγορών, αλλά σε μια εποχή γεωπολιτικής αστάθειας παραμένει δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθεί ένας πόλεμος και ποιες συνέπειες θα έχει σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο.

Διαβάστε ολοκληρωμένη την συνέντευξη εδώ

Ειρήνη Γρηγορίου Παυλίδη, Εκτελεστική Διευθύντρια στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού: Είμαστε η Τράπεζα της Κύπρου

«Η Τράπεζα Κύπρου είναι άμεσα συνυφασμένη με την Κύπρο, την κυπριακή οικονομία και τους ανθρώπους της. Είναι η τράπεζα της Κύπρου, των κυπρίων πολιτών, με διαχρονικά στενούς δεσμούς με την κυπριακή κοινωνία. Η Τράπεζα Κύπρου ξεχωρίζει γιατί δεν είναι ένας απρόσωπος οργανισμός»

«Ένα σημαντικό κεκτημένο του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας Κύπρου είναι η κουλτούρα αλλαγής και συνεχούς βελτίωσης που έχει εμπεδωθεί», εξηγεί στο Forbes η Ειρήνη Γρηγορίου Παυλίδη, Εκτελεστική Διευθύντρια στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού.

«Συνεχώς προκαλούμε τον εαυτό μας και τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα, ρωτάμε ‘το γιατί’ και βάζουμε πρώτα τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτές τις πρακτικές θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και το επόμενο διάστημα», προσθέτει.

Διαβάστε ολοκληρωμένη την συνέντευξη εδώ

 Γιώργος Κουσής, Εκτελεστικός Διευθυντής στη Διεύθυνση Τεχνολογίας & Λειτουργικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου: Έρχεται το Conversational Banking

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας: Το AI έχει πραγματικά τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά και προς το καλύτερο τον τρόπο που οι καταναλωτές θα αλληλεπιδρούν με την τράπεζα. Αυτό θα γίνεται με τη μορφή συνομιλίας, ένα πολύ πιο φυσικό και έξυπνο τρόπο, που θα επιτρέπει στους πελάτες να περιγράφουν τι χρειάζονται.

Μιλώντας στο Forbes, ο Εκτελεστικός Διευθυντής στη Διεύθυνση Τεχνολογίας & Λειτουργικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, Γιώργος Κουσής, εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση για την εκπληκτική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανταπόκριση των πελατών της τράπεζας στις νέες υπηρεσίες και προϊόντα που στηρίζονται στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Αναφέρει ενδεικτικά ότι πέραν του 96% των συναλλαγών γίνονται από τα ψηφιακά κανάλια της τράπεζας. Το QuickLoan είχε τεράστια ανταπόκριση, με πέραν των 13 χιλιάδων δανείων αξίας €85εκ. να παραχωρούνται τους τελευταίους 12 μήνες. Και έρχεται η τεχνολογία συνομιλίας με την τράπεζα μέσω της τεχνητής Νοημοσύνης!

Διαβάστε ολοκληρωμένη την συνέντευξη εδώ

Από το τεύχος Νοεμβρίου της Κυπριακής Έκδοσης του Forbes