Ούτε και χθες βγήκαν από το αδιέξοδο τα κόμματα, σε σχέση με την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων για τους κρατικούς αξιωματούχους και την παράλληλη καταβολή μισθού και σύνταξης. Κατά τη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών δεν υπήρξε κατάληξη, παρόλο που όλα τα κόμματα απαιτούν να κλείσει το ταχύτερο το θέμα.

Ενώπιον των βουλευτών βρίσκεται το πακέτο των προτάσεων νόμου των κομμάτων, τα αναθεωρημένα κυβερνητικά νομοσχέδια, καθώς και η προφορική εισήγηση του Γενικού Λογιστή Ανδρέα Αντωνιάδη, για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τις συντάξεις των αξιωματούχων.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όπως φαίνεται δεν θα βρεθεί λύση πριν από το Πάσχα. Και αυτό γιατί την ερχόμενη εβδομάδα δεν συνέλθει η Επιτροπή Οικονομικών, καθώς θα απουσιάζουν πολλά μέλη της στο εξωτερικό. Συνεπώς, έχουν απονείμει δύο συνεδρίες της Ολομέλειες του Σώματος και όπως φαίνεται πως δεν θα προλάβουν οι βουλευτές.

Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Πέμπτη και δεν θα είναι εφικτό να εξεταστεί.
Ο ΔΗΣΥ, μέσω γραπτής δήλωσης της προέδρου του, Αννίτας Δημητρίου, θεωρεί πως έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση των προτάσεων νόμου και αυτές θα πρέπει να τεθούν αμέσως στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κ. Δημητρίου δήλωσε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο προκλητικό φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι είναι ζήτημα δικαιοσύνης, ισονομίας και πολιτικής υπευθυνότητας. Υπέδειξε πως η συζήτηση ολοκληρώθηκε και οι προτάσεις θα πρέπει να οδηγηθούν στην Ολομέλεια. «Η Επιτροπή Οικονομικών εργάστηκε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση. Αν προκύψουν συνταγματικά ζητήματα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε άμεσα. Οι πολίτες όμως περιμένουν πράξεις και αποτελέσματα. Τους τα οφείλουμε» κατέληξε.

Από την άλλη, το ΑΚΕΛ ζήτησε όπως γίνει άλλη μια προσπάθεια με την εκτελεστική εξουσία και από κοινού με τη Βουλή να βρουν μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλα τα μέρη. Μάλιστα, θέτει ως βάση συζήτησης την πρόταση του Γενικού Λογιστή για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου. Με αυτή την προοπτική, φαίνεται να συναινούν και τα συγκυβερνώντα κόμματα, δηλαδή να εξετάσουν άλλες εισηγήσεις, πέραν των προτάσεων νόμου που βρίσκονται στην Επιτροπή Οικονομικών. Και αυτό για να διασφαλίσουν πως η όποια ρύθμιση θα είναι θωρακισμένη, δεδομένων των συνταγματικών προβλημάτων που εντοπίζει η Νομική Υπηρεσία στο πακέτο των προτάσεων νόμου.