Τη σύσταση Ad Hoc επιτροπής, με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, των κομμάτων, της Νομικής Υπηρεσίας και τεχνοκρατών προτείνει το ΑΚΕΛ, για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη φόρμουλα για την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων στους κρατικούς αξιωματούχους.

Μάλιστα, ως βάση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και η εισήγηση του Γενικού Λογιστή για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου, επισημαίνει το ΑΚΕΛ.

Το philenews πληροφορείται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης έστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό. Η Ad Hoc επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη, θα μπορούσε εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος να υποβάλει οριστική πρόταση επί του θέματος. Μάλιστα, σημειώνει πως η πρόταση του Γενικού Λογιστή Ανδρέα Αντωνιάδη θα μπορούσε να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία, όπως επισημαίνει ο κ. Λουκαϊδης, σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών συμφώνησε επί της αρχής σε σχέση με την συνταγματικότητα της πρότασης του Γενικού Λογιστή.

Το ΑΚΕΛ προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση ενόψει του αυξημένου κινδύνου ψήφισης αντισυνταγματικών και πολύπλοκων ρυθμίσεων, οι οποίες και πάλι δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα αλλά θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερο τα αισθήματα της κοινωνίας. «Το ΑΚΕΛ εκφράζει εκ νέου και για πολλοστή φορά τη βούληση και την ετοιμότητα του για εντατική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος» προσθέτει.

Παράλληλα, σημειώνει πως η προσέγγιση του ΑΚΕΛ για επίλυση του ζητήματος βασίζεται σε τρεις άξονες, που αφορούν κατάργηση της καταβολής των πολλαπλών συντάξεων, την κατάργηση της ταυτόχρονης καταβολής σύνταξης και μισθού και επέκταση του ορίου καταβολής της σύνταξης στους κρατικούς αξιωματούχους από το 60ό έτος στο 65ο έτος. Καταλήγοντας τονίζει πως τα νομοσχέδια της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν αποτελσματικά το πρόβλημα και θα απορριφθούν. Σε σχέση με τις προτάσεις νόμου, αναφέρει πως η Νομική Υπηρεσία εκφράζει επιφυλάξεις για την συνταγματικότητα τους.