Σε έναν εντυπωσιακό χώρο μετατράπηκε ο χώρος του παλιού ΓΣΠ στη Λευκωσία.
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, Πηνελόπη Παπαβασιλείου, αλλά και ο αρχιτέκτονας του έργου ξενάγησαν σήμερα τους δημοσιογράφους στους χώρους του παλιού ΓΣΠ.
Η ανάπλαση του έργου η οποία ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο αναμένεται πως θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα.
@philenews Έτσι έγινε το παλιό ΓΣΠ – Έσωσαν και το ρολόι Σε έναν εντυπωσιακό χώρο μετατράπηκε ο χώρος του παλιού ΓΣΠ στη Λευκωσία. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, Πηνελόπη Παπαβασιλείου, αλλά και ο αρχιτέκτονας του έργου ξενάγησαν τους δημοσιογράφους στους χώρους του παλιού ΓΣΠ. Η ανάπλαση του έργου η οποία ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο αναμένεται πως θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το μικρό αμφιθέατρο που έχει δημιουργηθεί και στο οποίο θα εγκατασταθεί και γιγαντοοθόνη, αλλά και το παλιό εμβληματικό ρολόι, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί και έχει τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο. #nicosia #lefkosia #gsp #anaplasi #architecture #philenews #news #video @prountzos2024 ♬ πρωτότυπος ήχος – Philenews
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και ο Αρχιτέκτονας του έργου ξενάγησαν τους δημοσιογράφους σε όλους τους χώρους, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το μικρό αμφιθέατρο που έχει δημιουργηθεί και στο οποίο θα εγκατασταθεί και γιγαντοοθόνη.

Ο χώρος όπως έχει διαμορφωθεί θα μπορεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες κόσμου, ενώ εκτός από τον εξωτερικό χώρο έχουν δημιουργηθεί και αίθουσες για εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής«ΘΑλΕΙΑ2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και το κόστος του ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, στον χώρο έχουν δημιουργηθεί δύο υπόγειοι χώροι στάθμευσης, χωρητικότητας πέραν των 500 θέσεων, ενώ θα υπάρχουν επίσης και χώροι για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στον περίγυρο του παλιού ΓΣΠ θα υπάρχουν επίσης και δέντρα, ενώ στο εσωτερικό χώρο ξεχωρίζει το παλιό εμβληματικό ρολόι, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί και έχει τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο.


Θα λειτουργήσουν εστιατόρια, καφετέριες και άλλα εμπορικά καταστήματα, ενώ ο χώρος θα είναι ανοικτός πάντα για το κοινό, είτε για βόλτες, είτε για ξεκούραση. Να σημειωθεί πως η εμπορική αξιοποίηση του χώρου θα γίνουν με τη μέθοδο «cold shell». Δηλαδή, θα γίνει κοινή προσφορά, ενώ οι εσωτερικοί χώροι θα διαμορφωθούν με βάση τους σχεδιασμούς του κάθε διαχειριστή καταστήματος. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν σκέψεις, ώστε το εστιατόριο που υπολειτουργεί και βρίσκεται στο ισόγειο του ΘΟΚ – που γειτνιάζει με το παλιό ΓΣΠ – να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του χώρου.
Μεταξύ άλλων, ο αρχιτέκτονας του έργου έχει συμπεριλάβει και ένα είδος καταρράκτη, ο οποίος θα συνδυάζεται με τα υπόλοιπα έργα.
Άλλο εντυπωσιακό κομμάτι του σχεδιασμού είναι η πέργολα, η οποία θα φυτευτεί με αναρριχητικό φυτό ώστε η στέγη να είναι πάντα πράσινη.



Στον χώρο επίσης υπάρχουν και δύο υπερυψωμένα σημεία με βλάστηση.

