Μπορεί οι δυο πλευρες, εργοδότες και συντεχνίες να αποδέχτηκαν την πρόταση του Υπουργού Εργασίας στον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος, ωστόσο, εξελίξεις προ ολίγου καταδεικνύουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο συνεχίζονται.
Κοινή ανακοίνωση συντεχνιών
Τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, θέλουν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, ότι έχουν αποδεχτεί την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην βιομηχανία ετοίμου σκυροδέματος.
Σε σχετική επιστολή που απέστειλαν τα Συμβούλια των Συντεχνιών, στον Υπουργό εργασίας ανάφεραν ότι είναι έτοιμα να προσέλθουν όταν καλεστούν, για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.
Δυστυχώς, όπως σημειώνουν, αντί και η εργοδοτική πλευρά να αποδεχτεί την πρόταση του Υπουργού Εργασίας ως έχει και να προσέλθει για υπογραφή της συμφωνίας, επιχειρεί να παραπλανήσει τη κοινή γνώμη ότι δήθεν αποδέχτηκε τη μεσολαβητική πρόταση.
Οι συντεχνίες καλούν την κοινή γνώμη της Κύπρου, να καταδικάσει την στάση της μικρής αυτής μερίδας των εργοδοτών που με διάφορες υπεκφυγές αρνούνται να υπογράψουν την συμφωνία.
“Ως εκ τω πιο πάνω τα απεργιακά μέτρα συνεχίζονται, μέχρι ότου οι εργοδότες αποδεχτούν τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού εργασίας ως έχει και να προσέλθουν για να υπογράψουμε από κοινού τη σχετική συμφωνία”, καταλήγουν.
Σημειώνεται ότι προηγουμένως με ανάρτησή της η ΣΕΚ τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για άμεση ρύθμιση της ρύθμισης για υπερωριακή απασχόληση, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της συντεχνίας στο Facebook: Μετά την αποτυχία συνολικής αποδοχής της μεσολαβητικής πρότασης για την ανανέωση της σύμβασης στον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος από την εργοδοτική πλευρά, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση για μη άμεση εφαρμογή της ρύθμισης της υπερωριακής απασχόλησης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Διευκρινίζεται με έμφαση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια απεργοσπασίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, θα θεωρηθεί ως εχθρική στάση απέναντι στους εργαζομένους και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.