Στις 7 Ιουλίου η Ολομέλεια της Βουλής θα επιχειρήσει να δώσει επιπλέον εργαλεία στην υπουργό Ενέργειας για να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων όταν το κρίνει επιβεβλημένο για οικονομικούς λόγους. Παρά τη διαφωνία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην υπουργό Ενέργειας να καθορίζει ανώτατες τιμές πώλησης στα πετρελαιοειδή, στις περιπτώσεις που επικρατούν στην αγορά ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιβάλλουν συγκράτηση της αύξησης των τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, για την προστασία των καταναλωτών. Σήμερα, η δυνατότητα επιβολής πλαφόν επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται κερδοσκοπία από εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την ίδια μέρα θα τεθεί ενώπιον του Σώματος και το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατων τιμών χονδρικής και λιανικής πώλησης σε έξι βασικά αγαθά και συγκεκριμένα στο ψωμί, στο γάλα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στον κυπριακό καφέ, στο κριθάρι και στο καλαμπόκι.

Αρχικά, καταβλήθηκε προσπάθεια από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη για να οδηγηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου αυτή την εβδομάδα, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο οποίος ανέφερε πως θα τηρηθούν οι κανονισμοί της Βουλής και θα τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο σε δύο εβδομάδες.

Το Υπουργείο Ενέργειας προχώρησε σε εισηγήσεις για να υπάρξουν τροποποιήσεις επί της πρότασης νόμου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, ο καθορισμός ανώτατων τιμών πώλησης είναι ένα ακραίο μέτρο που εγκυμονεί κινδύνους. Παράλληλα, το υπουργείο βλέπει θετικά τη διεύρυνση του πεδίου εξουσιών του υπουργού, με τη συμπερίληψη της δυνατότητας καθορισμού ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους και στη νομοθεσία για τα πετρελαιοειδή.

Αμφιβολίες για μεθοδολογία

Στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου έγινε μεγάλη συζήτηση για τη μεθοδολογία που εφαρμόζεται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή για τον έλεγχο των τιμών των καυσίμων. Σύμφωνα με στοιχεία που στάλθηκαν στη Βουλή, το πλαίσιο παρακολούθησης περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες/απαιτούμενες παραμέτρους για την παραγωγή ενός αξιόπιστου αποτελέσματος όσον αφορά τον προσδιορισμό της αναμενόμενης τιμής του καυσίμου. Συγκεκριμένα, συνυπολογίζεται αυτοματοποιημένα η μέση σταθμισμένη τιμή αποθέματος, τα λιμενικά και εκτελωνιστικά έξοδα, το κόστος πρόσθετων, ο φόρος κατανάλωσης, η χρέωση ΚΟΔΑΠ καθώς τα κέρδη και έξοδα της κάθε εταιρείας (βάσει των ελεγμένων οικονομικών της καταστάσεων), από τα οποία προκύπτει το περιθώριο κέρδους ανά εταιρεία.

Οι συγκεκριμένες μεταβλητές συνυπολογίζονται αθροιστικά και εξάγεται η αναμενόμενη τιμή του καυσίμου, η οποία αντιπαραβάλλεται με την πραγματική τιμή που η εταιρεία πουλά στα πρατήρια. Κατά τη συζήτηση αφέθηκε να νοηθεί πως, με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο, λαμβάνονται υπόψη οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του προηγούμενου έτους. Με το νέο πλαίσιο θα αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο τα οικονομικά δεδομένα των εταιρειών. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε πως σε δύο μήνες θα ενημερωθεί η Βουλή για τη νέα φόρμουλα ελέγχου των τιμών. Μεταξύ άλλων, με τη νέα μεθοδολογία θα σμικρυνθεί η περίοδος περιθωρίου κέρδους, δηλαδή θα αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο τα οικονομικά δεδομένα.