Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι, μαζί με την πράσινη ανάπτυξη, τα δύο βασικά ζητούμενα του καιρού μας. Ακόμη και η συνήθως αργή στις αντιδράσεις Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια για να ενθαρρύνει τη μετάβαση κρατών και επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή.

Υπό το φόβο της απώλειας των κονδυλίων, η κυβέρνηση προχωρά στην ψηφιακή αναπροσαρμογή δομών του κράτους, με τους γνωστούς έστω ρυθμούς. Ποιος όμως μπορεί να βοηθήσει την κυπριακή επιχείρηση, να αγκαλιάσει τη ριζική αυτή αλλαγή, να υπερβεί δισταγμούς και φόβους και να κάνει το άλμα στο μέλλον;

Δεν είναι θέμα επιλογής αλλά επιβίωσης. Στον απόηχο της πανδημίας, η ικανότητα ενός οργανισμού να προσαρμόζεται γρήγορα στο ταχέως μεταβαλλόμενο και ρευστό περιβάλλον έχει γίνει κρίσιμη ιδιότητα.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ψηφιακής μετάβασης είναι εμφανές. Βελτιώνει την παρεχόμενη εμπειρία, αυξάνει την παραγωγικότητα και την κερδοφορία και δημιουργεί ανάπτυξη. Οι εταιρείες που αδυνατούν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο είναι απίθανο να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά.

Η ανασφάλεια είναι το βασικότερο εμπόδιο καθώς η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση λειτουργεί και προσφέρει αξία στους πελάτες της. Οι συγκεντρωτικές μέθοδοι ανήκουν πια το παρελθόν. Η έμφαση είναι στην αυθεντικότητα της εμπειρίας του πελάτη, ενώ η ανταπόκριση πρέπει να είναι άμεση.

Από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες εταιρείες στις επιχειρηματικές τεχνολογικές λύσεις, η Primetel υποστηρίζει ότι η κυπριακή επιχείρηση νιώθει σιγουριά όταν γνωρίζει ότι ο Business Solutions σύμβουλός της έχει και άλλα στοιχεία πέρα από τις ανταγωνιστικές τιμές: βαθιά γνώση του αντικειμένου, σύγχρονες υπηρεσίες, tailor made προσέγγιση στα μοναδικά θέματα του κάθε πελάτη αλλά και κουλτούρα ευελιξίας και αμεσότητας τόσο πριν όσο και μετά την πώληση.

Εξάλλου η αγορά μας είναι σχετικά μικρή και η καλή φήμη μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί παντού. Η Primetel υπερηφανεύεται για τους εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες της, μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του κυβερνητικού τομέα, τους οποίους βοηθά να περάσουν στην επόμενη φάση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.

Εισερχόμενες στον μαγικό ψηφιακό κόσμο οι πλέον βασικές υπηρεσίες που αξιοποιούν οι επιχειρήσεις είναι τα connectivity solutions και το cloud. Η εντυπωσιακή διείσδυση της ανεξάρτητης Λεμεσιανής εταιρείας σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά οφείλεται στα χαμηλά rates, τις σταθερά υψηλές ταχύτητες, αλλά και την ασφάλεια, τον έλεγχο και την ποιότητα των διαδικασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Primetel παρέχει ολοκληρωμένα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας, των οποίων η απόδοση και ανθεκτικότητα έχουν δοκιμαστεί με εξαιρετική επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο cloud, είναι ζωτικής σημασίας η πιστοποίηση για Data Center, και η Primetel είναι από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που την απέκτησαν. Συγκεκριμένα, προσφέρει υπηρεσίες Business Cloud με ολοκληρωμένη πλατφόρμα και Υποδομή (PaaS and Infrastructure-as-a-Service) συνδυάζοντας δίκτυα, διακομιστές, βάσεις δεδομένων και αποθηκευτικό χώρο σε μια ενιαία λύση.

Το μεγαλύτερο, όμως, αντίδοτο στην ανασφάλεια του επιχειρηματία είναι ο ψηφιακός του σύμβουλος να στέκεται δίπλα του καθόλη τη διάρκεια της μετάβασης. Καθώς το περιβάλλον είναι δυναμικό και απρόβλεπτο, χρειάζεται διαρκής παρακολούθηση.

Η Primetel απαντά στις αγωνίες για την επόμενη μέρα αναλαμβάνοντας τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επίλυση προβλημάτων με εξειδικευμένο support team για κάθε πρόβλημα, αποτελούμενο από συμβούλους, μηχανικούς και τεχνικούς, μια ομάδα στη διάθεση του πελάτη. Αλλά και ξεχωριστό call center για όλους τους εταιρικούς πελάτες 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Ασφάλεια και ηρεμία είναι ο κωδικός που ξεκλειδώνει τις ανησυχίες και τους φόβους απέναντι στη ψηφιακή πρόκληση. Εταιρείες τεχνολογίας όπως η Primetel έχουν βρει τη θεραπεία: να βρίσκονται δίπλα στους πελάτες τους, διαθέσιμοι, με γνώση και όρεξη για να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα και να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες και λύσεις ώστε να μπορούν οι κυπριακές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του μέλλοντος και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον ανοικτό κόσμο που έρχεται.