Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων φορέων, κλείδωσε η πρώτη μεγάλη συμφωνία για μεταφορά των γραφείων που διατηρούσε αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός από το Κίεβο της Ουκρανίας και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στην Κύπρο.

O λόγος για την εταιρεία Wrike που εξειδικεύεται στη διαχείριση έργων μέσω του λογισμικού της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του INSIDER η εταιρεία μετέφερε ήδη 150 άτομα από το προσωπικό που διατηρούσε στις δύο χώρες, ενώ αναμένει άλλα περίπου 150 άτομα στις επόμενες μέρες.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές το προσωπικό της διαμένει σε ξενοδοχεία της Κύπρου εν αναμονή του χώρου και της επαρχίας που θα στεγάσει την εταιρεία καθώς δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Wrike και την έκαναν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό είναι τα:

  • παρακολούθηση του χρόνου
  • Προγραμματισμός Έργου
  • Οργάνωση έργου
  • Διαδραστικό χρονοδιάγραμμα
  • Επικοινωνίες
  • Διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας

Σήμερα υπάρχουν εταιρείες όπως οι Airbnb, HootSuite και TGI Fridays που διαχειρίζονται τμήματα των δραστηριοτήτων τους με την Wrike.

Η Wrike ιδρύθηκε το 2006 από τον Andrew Filev. Ο Filev αρχικά αυτοχρηματοδοτούσε την εταιρεία πριν λάβει αργότερα χρηματοδότηση από επενδυτές. Τον Ιανουάριο του 2021, η Citrix Systems ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Wrike για 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εξαγορά έκλεισε τον Μάρτιο του 2021.

Το λογισμικό διαχείρισης έργων Wrike είναι ένα προϊόν Software-as-a-Service (SaaS) που επιτρέπει στους χρήστες του να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν έργα, προθεσμίες, χρονοδιαγράμματα και άλλες διαδικασίες ροής εργασιών.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνεργάζονται μεταξύ τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ιαπωνικά και ρωσικά. Από το 2016, χρησιμοποιήθηκε από περισσότερες από 12.000 εταιρείες