Η απάντηση της κυβέρνησης είναι εκ του περισσού και γίνεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διασκεδάσει ανησυχίες για το θέμα της αποπαγοποίησης θέσεων εργασίας στο δημόσιο αναφέρει σε δήλωση του ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η νομοθεσία για αποπαγοποίηση θέσεων αφορά εξ ορισμού θέσεις που βρίσκονται εντός του προϋπολογισμού. Συνεπώς η απάντηση της κυβέρνησης είναι εκ του περισσού και γίνεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διασκεδάσει ανησυχίες».

Σημείωσε δε πως πολλές θέσεις που κενώνονται σήμερα δεν προστέθηκαν στον προϋπολογισμό του 2023, όπως παραπλανητικά λέγεται από την κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν στους προϋπολογισμούς εδώ και δεκαετίες. Συμπλήρωσε πως η χρησιμότητα της νομοθεσίας έγκειται ακριβώς στην αναγκαιότητα αυστηρής επανεξέτασής τους.

Δυστυχώς, αναφέρει στην δήλωση του, «με τις πολιτικές που παρακολουθούμε, το κρατικό μισθολόγιο αυξήθηκε κατά 14% σε ένα μόλις έτος. Δεν βλέπουμε κανένα πλάνο συγκράτησης των μόνιμων ανελαστικών δαπανών».

Επίσης τόνισε πως, «Επαναλαμβάνουμε ότι οι ανησυχίες μας δεν είναι για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπου τα έσοδα του κράτους αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό και έχουμε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό. Τί θα γίνει αν για εξωγενείς λόγους τα έσοδα μειωθούν και οι ανελαστικές δαπάνες συνεχίσουν να αυξάνονται με τους ίδιους ρυθμούς;».

Τέλος αναφέρει ότι,  «Για εμάς η αποδέσμευση σχεδόν 2.400 θέσεων σε εννιά μόλις μήνες, είναι ένας υπερβολικός αριθμός που εγκυμονεί κινδύνους μεσοπρόθεσμα. Παραμένουμε συνεπείς στην αυστηρή πολιτική απασχόλησης, στην πολιτική για ψηφιοποίηση του κράτους και στην πολιτική για τη δημιουργία περιθωρίων για στήριξη των κατηγοριών του πληθυσμού που το έχουν περισσότερο ανάγκη».