Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, ετοιμάστηκε η σύμβαση για την παραχώρηση του εμβληματικού κτηρίου του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στον Δήμο Λάρνακας, για σκοπούς στέγασης όλων των δημοτικών υπηρεσιών. Η σύμβαση έχει αποσταλεί ήδη στον δήμο και εντός Απριλίου αναμένεται υπογραφή της και παρουσίαση του έργου του νέου Δημοτικού Μεγάρου. Κατά την τελετή θα υπογραφούν δύο μισθώσεις, μία με το κράτος που αφορά στην παραχώρηση της γης και όλων των μη διατηρητέων κτηρίων και μία με τον Έπαρχο Λάρνακας, με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συμβουλίου Ασθενών του παλαιού Νοσοκομείου, για τα δύο διατηρητέα κτήρια που αποτελούν κληροδότημα της Ευανθίας Πιερίδη.

Η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου, που κατακυρώθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, βρίσκεται στα τελικά στάδια και μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Τον Απρίλιο του 2023 ο Δήμος Λάρνακας, θα είναι σε θέση να προκηρύξει προσφορές για τη διεκπεραίωση του έργου, που θα στοιχίσει πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότησή του, θα προκύψει από την πώληση ακινήτου στις Φοινικούδες, στον χώρο όπου βρισκόταν παλιά το Δημοτικό Μέγαρο.  

Με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο του 2020, όλες οι υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ, που στεγάζονται στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, θα μεταφερθούν στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βυρας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ενημέρωσε πως οι υπηρεσίες του θα μετακινηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.