Ο 14χρονος Aaryan Shulka από την Ινδία έχει καταπλήξει τον κόσμο με τις εξαιρετικές μαθηματικές του ικανότητες, καθώς εκτελεί υπολογισμούς νοητικά με ταχύτητα που ξεπερνά εκείνη μιας αριθμομηχανής. Πρόσφατα, σημείωσε έξι νέα μαθηματικά ρεκόρ μέσα σε μία μόνο ημέρα, επιβεβαιώνοντας τη μοναδική του ταχύτητα και ευφυΐα στους αριθμούς.
Τα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν την ταχύτερη νοητική πρόσθεση 100 τετραψήφιων αριθμών σε 30,9 δευτερόλεπτα, 200 τετραψήφιων αριθμών σε 1 λεπτό και 9,68 δευτερόλεπτα και 50 πενταψήφιων αριθμών σε 18,71 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, κατέρριψε ρεκόρ στον νοητικό πολλαπλασιασμό δύο δεκάδων πενταψήφιων αριθμών σε 51,69 δευτερόλεπτα και δύο δεκάδων οκταψήφιων αριθμών σε 2 λεπτά και 35,41 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, πέτυχε την ταχύτερη διαίρεση 10 αριθμών 20 ψηφίων με 10ψήφιους αριθμούς σε μόλις 5 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.
Ο Shulka πέτυχε τα ρεκόρ του σε εκδήλωση των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, ενισχύοντας τη φήμη του ως «ανθρώπινο κομπιουτεράκι».
Δείτε βίντεο από την εκδήλωση
Ο 14χρονος Ινδός έχει κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Νοητικών Υπολογισμών
Ο 14χρονος ασχολείται με τα νοητικά μαθηματικά και τους υπολογισμούς από την ηλικία των 6 ετών. Στα 8 του χρόνια συμμετείχε στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό και, μάλιστα, κέρδισε και τρόπαιο. Το 2022 και σε ηλικία μόλις 12 ετών κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νοητικών Υπολογισμών διαγωνιζόμενος στις τετραγωνικές ρίζες, στον πολλαπλασιασμό και στις ημερολογιακές ημερομηνίες. Το 2024 επανέλαβε το επίτευγμά του κερδίζοντας και τις πέντε κατηγορίες. Την ίδια χρονιά, κατέρριψε το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο προσθήκης 50 πενταψήφιων αριθμών.

Στα μαθηματικά εξασκείται για πέντε ή έξι ώρες την ημέρα. Επίσης, λατρεύει το διάβασμα και τα βιντεοπαιχνίδια. Πάντως, αποδίδει την εκπληκτική του αριθμητική ικανότητα στην πρακτική του στη γιόγκα, η οποία, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, τον βοηθά να παραμένει ήρεμος και συγκεντρωμένος.
Ο πατέρας του διαβεβαιώνει ότι οι ικανότητες του γιου του δεν είναι κληρονομημένες. «Είμαστε μια κανονική οικογένεια. Άνθρωποι σαν τον Aaryan υπάρχουν ένας στο δισεκατομμύριο».
philenews / in.gr