Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ψηφίστηκε στην Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 176, «όχι» 76 και παρών 2.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε μόνο ο Παύλος Πολάκης ενώ ψήφισε «παρών» επί της αρχής η Νίνα Κασιμάτη, η οποία διαφοροποιήθηκε μόνο σε μερικά άρθρα.
Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε κανένας, ωστόσο καταγράφηκε η αποχή 11 βουλευτών. Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισαν οι Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.
Το νομοσχέδιο καταψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαΐωάννου, ενώ «παρών» δήλωσε ο επίσης ανεξάρτητος Μιχάλης Χουρδάκης.
Το BBC για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα
Το BBC έβγαλε έκτακτη είδηση για την ψήφιση του νόμου γράφοντας πως «Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με χριστιανική ορθόδοξη πλειοψηφία σε πληθυσμό που νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης».
Το βρετανικό δίκτυο έκανε αναφορά και στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο νέος νόμος «θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα». Ωστόσο σχολιάζει ότι «η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με σφοδρή αντίσταση από την πανίσχυρη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».
Από τη Νέα Δημοκρατία 107 βουλευτές ψήφησαν υπέρ, 20 κατά, ενώ 31 ήταν αποχές. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχαν δύο βουλευτές, όπως και από τη Νέα Αριστερά.
Τι προβλέπεται από τον νέο νόμο του κράτους
Με τον νέο νόμο, όπως έχει διευκρινίσει ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».
Ο νέος νόμος «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών».