Τα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης, εν προκειμένω Αστυνομίας και υπουργείου Δικαιοσύνης, κλήθηκε να πληρώσει γυναίκα αστυφύλακας, η οποία προσελήφθη το 2011 στο πλαίσιο 98 προσλήψεων και το 2015 της ανακοίνωσαν ότι ο διορισμός της ανακαλείται. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στα συμπεράσματα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου όπου προσέφυγε, «η αιτήτρια (σ.σ. δηλαδή η επηρεαζόμενη αστυνομικός) τιμωρήθηκε επειδή εντελώς συμπτωματικά είχε διοριστεί στη θέση του ενδιαφερόμενου μέρους (σ.σ. άλλης υποψήφιας), αφού προηγουμένως και ενώ είχε καταλάβει την 8η σε σειρά θέση κατάταξης (το ενδιαφερόμενο μέρος κατέλαβε την 66η), υπέβαλε αίτημα για αναβολή της πρόσληψής της, το οποίο απέσυρε μόλις λίγες μέρες στη συνέχεια με επιστολή της ημερομηνίας 5/9/2011, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός ενέκρινε τις προσλήψεις στις 8/9/2011».
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο διορισμός ανακλήθηκε μετά την έκδοση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι παράνομα αποκλείστηκε από τους διορισμούς η υποψήφια που έλαβε την 66η θέση κατάταξης. Ο αποκλεισμός έγινε επειδή, κατά την επιτροπή εξέτασης των υποψηφίων, δεν πληρούσε το κριτήριο του καλού χαρακτήρα. Το Ανώτατο Δικαστήριο, που εξέτασε την προσφυγή της εν λόγω υποψήφιας, έκρινε πως ο αποκλεισμός της έγινε χωρίς να προηγηθεί επαρκής έρευνα. Ακολούθησε επανεξέταση και διορισμός της, που είχε ως αποτέλεσμα τη θυματοποίηση της αστυνομικού που κατείχε, ώς τότε, τη θέση, η οποία αντέδρασε με προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο, αφού υπήρξε άρνηση αποκατάστασής της. 
 
Το Δικαστήριο, μελετώντας τα δεδομένα της υπόθεσης διαπίστωσε ότι «η αιτήτρια αφέθηκε απροστάτευτη από τη διοίκηση, η οποία τελικά δεν άσκησε δεόντως και αιτιολογημένα τη σχετική διακριτική της ευχέρεια. Ενήργησε δε, κατ’ αντίθεση προς τις αρχές του διοικητικού δικαίου, κάτι που οδηγεί σε ακύρωση την προσβαλλόμενη απόφαση…».
 
Για σκοπούς πληρότητας, σημειώνεται ότι Αστυνομία και υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν λάβουν την επίδικη απόφαση, ζήτησαν γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσο «δύναται, στα πλαίσια των αρχών της φυσικής δικαιοσύνης και των αρχών της χρηστής διοίκησης και της επιείκειας, να παραμείνει (η εν λόγω αστυνομικός) στις τάξεις της Αστυνομίας». Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε «νομικό έρεισμα».
 
Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, η Αστυνομία καλείται να επανεξετάσει το αίτημα της εν λόγω, πρώην αστυνομικού, για αποκατάστασή της αφού βρέθηκε σε μια κατάσταση η οποία την οδήγησε εκτός Αστυνομίας, χωρίς η ίδια να ευθύνεται και ενώ κατείχε όλα τα προσόντα για την πρόσληψή της στο αστυνομικό σώμα.