Ελέγχεται για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα που επισύρουν ακόμη και ποινή διά βίου φυλάκισης, άνδρας από την επαρχία Λευκωσίας. Ο λόγος για 37χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος καταγγέλθηκε στην Αστυνομία για βιασμό γυναίκας ασιατικής καταγωγής και τέθηκε υπό σύλληψη.

Αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπος με αδικήματα που αφορούν (1) βιασμό, εμπορία ενήλικων προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, και (3) άσεμνες πράξεις. Οι δύο πρώτες κατηγορίες, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Κύπρου, προνοούν διά βίου φυλάκιση και 25ετή κάθειρξη, αντίστοιχα.

Το υπό αναφορά πρόσωπο εργοδότησε την καταγγέλλουσα την περασμένη Άνοιξη, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν μέχρι στιγμής από το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, είχε άλλες βλέψεις.

Περίπου ένα μήνα μετά την εργοδότησή της και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, ο 37χρονος προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της. Σύμφωνα πάντα με την σε βάρος του καταγγελία, ακολούθησαν πανομοιότυπα αδικήματα από πλευράς του, με αποκορύφωνα τον βιασμό της γυναίκας κατά τον τρέχοντα μήνα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η παραπονούμενη αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Ακολούθησε προχθές η σύλληψη του 37χρονου. Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αφού εξέτασε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας, αποφάσισε να εκδώσει διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησής του. Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι σε πανομοιότυπη υπόθεση με θύματα εργάτριες, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας –Αμμοχώστου, είχε επιβάλει στις 31 Μαΐου 10ετή ποινή φυλάκισης σε 72χρονο. Ο τελευταίος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού γυναίκας, που εργαζόταν στα χωράφια του και άσεμνης επίθεσης σε δεύτερη εργαζόμενη. Τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί μεταξύ των ετών 2018 και 2019 σε χωράφια που ανήκουν στον καταδικασθέντα.