Διαμαρτυρία μέσα και έξω από τις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν το πρωί οι φυλακισμένοι, αποφυλακισθέντες και οι οικογένειες τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. 

Η Άννα Αριστοτέλους, έφτασε στις Κεντρικές Φυλακές λίγο πριν τις 11 το πρωί και στην είσοδο την υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα στήριξης προς το πρόσωπό της. Η ίδια σε δηλώσεις της ανέφερε πως «είναι πραγματικά η πιο συγκινητική μέρα της ζωής μου, η συγκίνησή μου είναι τεράστια από όλη αυτή τη στήριξη, που έχω από άτομα, τα οποία έχουν αποφυλακιστεί και από το προσωπικό των Φυλακών». Πρόσθεσε ότι «για να βγεις και να μιλήσεις για οτιδήποτε, για να βρεις θάρρος χρειάζεται στήριξη από τους γύρω σου» και σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανη για το έργο που έχει επιτευχθεί στις Φυλακές τα τελευταία 8 χρόνια και πως «ό,τι πετύχαμε με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο».

Το «παρών» του στον χώρο έδωσε και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων, ο οποίος εξέφρασε την απαίτηση των κρατουμένων, όπως διερευνηθούν όλα όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια και για τον συγκεκριμένο αξιωματικό και γενικότερα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη και τη συμπαράσταση των κρατουμένων προς τη διεύθυνση των Κεντρικών και την ίδια τη διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι πλήθος αποφυλακισθέντων, συγγενείς τους, το προσωπικό των φυλακών και άλλα άτομα εξέφρασαν, με την παρουσία τους στον χώρο της διαμαρτυρίας, τη στήριξή τους προς την Άννα Αριστοτέλους, ενώ και εντός των Φυλακών οι κρατούμενοι μαζεύτηκαν στο προαύλιο, όπου υποδέχτηκαν την προϊσταμένη.

«Οι Φυλακές πρέπει να αλλάξουν Υπουργείο. Δεν γίνεται να είμαστε κάτω από την ίδια στέγη Αστυνομία και Φυλακές. H δουλειά της Αστυνομίας είναι μέχρι τη σύλληψη.  Έχετε μεταμορφώσει τις Φυλακές σε σωφρονιστικό ίδρυμα, πρέπει να αυτό να συνεχίσει και να περάσει κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εσωτερικών», ανέφερε ο κρατούμενος Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλος Σήφης, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, όπου οι κρατούμενοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα της διευθύντριας.

Εικόνες και βίντεο από την διαμαρτυρία εκτός των φυλακών:

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

  

Εικόνες και βίντεο από την διαμαρτυρία εντός των φυλακών: