Αναστολή ποινής υπό όρους δόθηκε σε ισοβίτη, ο οποίος πρώτα καταδικάστηκε και μετά κατέθεσε ως ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα το 2016. Ο ισοβίτης μετά που κατέθεσε, ήταν μάρτυρας υπό προστασία και κρατείτο εκτός φυλακών. Είχε καταδικαστεί το 2016 και κρατείτο μέχρι πρόσφατα. Νομικοί σχολίαζαν πως πρώτη φορά δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής σε πρόσωπο που καταδικάστηκε σε ισόβια, ωστόσο, από τη Νομική Υπηρεσία αναφέρθηκε στον «Φ» ότι η υπόθεση υπήρξε πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα και η Κατηγορούσα Αρχή απέδειξε την υπόθεσή της, ενώ μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ηθικοί αυτουργοί. 

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε από τη Νομική Υπηρεσία ότι η αναστολή ποινής δόθηκε υπό όρους και καμιά συμφωνία δεν προηγήθηκε. Επίσης, μας αναφέρθηκε ότι η μαρτυρία του εν λόγω προσώπου υπήρξε καταλυτική, τόσο για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσο και για τη στοιχειοθέτηση όλων των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν και οι έξι κατηγορούμενοι ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 

Ο εν λόγω μάρτυρας, παραδέχθηκε από τα αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφού έτυχε νομικής συμβουλής για τις συνέπειες της παραδοχής του. Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, μας τονίστηκε, λήφθηκε με γνώμονα αφενός για την ουσιαστική και γνήσια συνδρομή του στην εξιχνίαση των πλέον σοβαρών αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα και δη των τεσσάρων εκ προμελέτης φόνων και αφετέρου για λόγους υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανώτατο: Επικύρωσε την ποινή φυλάκισης για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα

Ο εν λόγω μάρτυρας – ισοβίτης, ήταν ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη οδηγού των δύο εκτελεστών (ο ένας σκοτώθηκε από φίλια πυρά). Το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα το 2016, έχασαν τη ζωή τους οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο ένας εκ των εκτελεστών, Yani Vogli. Ο ισοβίτης καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, σε διά βίου φυλάκιση, μετά από δική του παραδοχή σε 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α. Επίσης του επιβλήθηκαν ποινές για δύο απόπειρες φόνου και τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες κατά του Αλέξη Μαυρομιχάλη και δύο άλλων φίλων του. 

Στις 11 Μαΐου 2022 έπεσε η αυλαία της πολύκροτης αυτής υπόθεσης όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, επικυρώθηκε η ποινή σε δύο εκ των καταδικασθέντων, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ επικυρώθηκαν επίσης οι καταδίκες και οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο σε σχέση με τις απόπειρες φόνου εναντίον άλλων δύο προσώπων καθώς και οι κατηγορίες για συνωμοσία.

Σημειώνεται ότι στην κατάθεση του στην Αστυνομία ο μάρτυρας – ισοβίτης ανέφερε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο από το σπίτι όπου διέμεναν οι δύο δράστες του φονικού στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν οι Φάνος Καλοψιδιώτης και το ζεύγος Χατζηευθυμίου.