Λίγα μόλις 24ωρα μετά την έλευση 30 Σύρων μεταναστών μέσω των διαδρομών των διακινητών από την Τουρκία στην περιοχή του Ακάμα, άλλοι 44 Σύροι εντοπίστηκαν την αυγή σήμερα σε περιοχή της Λάρας.

Πρόκειται για 38 άντρες, δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά, που εντοπίστηκαν όπως και την προηγούμενη φορά σε περιοχή της Λάρας να κατευθύνονται προς τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας πεζή. Προηγουμένως, τα ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας εντόπισαν σκάφος να κατευθύνεται από την Τουρκία προς τα κυπριακά χωρικά ύδατα, λόγω του σκότους ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο έγκαιρος εντοπισμός των κινήσεων του πλοιαρίου και των επιβατών του.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν τελικά την αυγή από περίπολο της Αστυνομίας που είχε ενημερωθεί σχετικά και αφού έτυχαν της αναγκαίας βοήθειας μετά την πολύωρη ταλαιπωρία στη θάλασσα έδωσαν καταθέσεις, αναφέροντας και σε αυτή την περίπτωση ότι ανέμεναν για μέρες στα τουρκικά παράλια να γίνει κατορθωτή η μεταφορά τους στην Κύπρο από τούρκους διακινητές, αφού κατέβαλαν ποσό τριών χιλιάδων δολαρίων ο καθένας.

Κάποιοι εξ αυτών υποστήριξαν ότι από το τουρκικό λιμάνι είχαν αναχωρήσει κατά ένα περισσότερο από όσους έφτασαν στην Κύπρο, εκφράζοντας άγνοια για την τύχη του συνεπιβάτη τους και φόβους για την ζωή του, εικασία την οποία ερευνά η Αστυνομία.

Και οι 44 νέοι μετανάστες προωθήθηκαν μετά την ολοκλήρωση των διατυπώσεων σε δομή υποδοχής στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τους διακινητές ή συνεργάτες τους που ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοιάριο.