Σε καταγγελία στην Αστυνομία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια σε βάρος ιατρών ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, το οποίο είναι συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ, έχουν προχωρήσει συγγενείς 55χρονου, ο οποίος εισήχθη για προγραμματισμένη επέμβαση λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής (πέτρες στη χολή) και τελικά απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη εντός του νοσηλευτηρίου. Η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του εκλιπόντος ζητούν εξηγήσεις για τον θάνατο του οικείου τους, κάνοντας λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και καθυστέρηση. Ο άτυχος 55χρονος Π.Σ, έσβησε χθες το πρωί ενώ νοσηλευόταν σε καταστολή στην Εντατική.

«Χάσαμε τον άνθρωπό μας ο οποίος πήγε να χειρουργηθεί για μια απλή επέμβαση», λέει φανερά συγκινημένος ο κουνιάδος του μιλώντας στον «Φ», τονίζοντας πως ο 55χρονος δεν έτυχε σωστού ιατρικού χειρισμού με αποτέλεσμα να τον χάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιώργος Αυξεντίου, ο γαμπρός του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο εντός του νοσηλευτηρίου με τους ιατρούς να μην το αντιλαμβάνονται νωρίς, αφού όπως ισχυρίζεται, δε δόθηκε άμεσα ιατρική φροντίδα, υπήρξε καθυστέρηση και ο 55χρονος απεβίωσε μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο 55χρονος είχε προγραμματισμένη επέμβαση χολοκυστεκτομής στις 24 Μαΐου 2022, μετά από προτροπή και σύσταση ιατρού του νοσηλευτηρίου. Αφού έκανε όλες τις εξετάσεις και αναλύσεις που χρειαζόταν, εισήχθη στο χειρουργείο όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση. «Ο γιατρός μας διαβεβαίωνε πως μετά την επέμβαση, την ίδια ημέρα, ο γαμπρός μου θα λάμβανε εξιτήριο. Αντί αυτού, μάς τον στείλανε στον τάφο αφήνοντας ορφανά τέσσερα παιδιά», λέει ο κ. Αυξεντίου, τονίζοντας πως αρχικά ενημερώθηκαν ότι η επέμβαση πήγε καλά και με επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Μετά από δύο ώρες, η αδελφή μου επισκέφθηκε τον σύζυγό της και αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο γαμπρός μου κούτσαινε, το στόμα του είχε στραβώσει και παρουσίαζε άσχημη κλινική εικόνα. Η αδελφή μου ενημέρωσε τις νοσηλεύτριες να καλέσουν τους γιατρούς, ωστόσο μέχρι να έρθουν, εκείνη έπρεπε να αποχωρήσει λόγω επισκεπτηρίου».

Το επόμενο πρωί (25/5) οι συγγενείς καλούσαν τον 55χρονο στο κινητό του, αλλά αυτός δεν απαντούσε. «Κάποια στιγμή, νοσηλεύτρια ενημέρωσε τη σύζυγό του ότι αυτός κοιμόταν και της είπε να μην ανησυχεί. Μετά από μια ώρα, γιατρός κάλεσε την αδελφή μου και της ανέφερε ότι έπρεπε να μεταβεί σε νοσηλευτήριο γιατί ο σύζυγός της έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως, καθώς δημιουργήθηκε θρόμβος στην κεντρική αρτηρία του εγκεφάλου, και έπρεπε να υπογράψει για να εισαχθεί στο χειρουργείο», υποστηρίζει ο κ. Αυξεντίου. Σημειώνει πως με την άφιξή τους στο νοσηλευτήριο, ενημερώθηκαν από ιατρό ότι είχαν περάσει αρκετές ώρες από το εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα η κατάσταση του ασθενή να είναι κρίσιμη. «Προχώρησαν σε επέμβαση, ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα», σημειώνει. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/5), οι γιατροί τους κάλεσαν εκ νέου και τους ζήτησαν να μεταβούν στο νοσηλευτήριο καθώς έπρεπε να υπογράψουν για νέα χειρουργική επέμβαση λόγω επιδείνωσης της υγείας του 55χρονου. «Μας ανέφεραν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε κρανιοτομή για να αποσυμφορήσουν την αιμορραγία του εγκεφάλου και έπρεπε να μπει σε καταστολή στην Εντατική, πράγμα που έγινε».

Τελικά, ο 55χρονος μετά από πέντε ημέρες απεβίωσε στην εντατική του νοσηλευτηρίου, με τους συγγενείς να μην μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το άνθρωπό τους ο οποίος μετέβη για μια απλή επέμβαση ρουτίνας. «Ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις από τους ιατρούς γι’ αυτό και καταγγείλαμε την υπόθεση στην Αστυνομία. Ο γαμπρός μου δεν είχε προβλήματα υγείας. Τί του προκάλεσε το εγκεφαλικό και πότε έγινε. Ούτε εδώ μας απάντησαν. Ένας άνθρωπος 55 χρονών, πήγε για μια απλή επέμβαση και μας τον παρέδωσαν νεκρό. Τέσσερα παιδιά έμειναν ξαφνικά ορφανά και ζητούν εξηγήσεις για τον χαμό του πατέρα τους», λέει ο κ. Αυξεντίου.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως ο ιατρός που χειρούργησε τον 55χρονο αφαιρώντας του τις πέτρες στη χολή, μετά την επέμβαση εξαφανίστηκε και δεν τους έδωσε εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Οι ανακριτές θα προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση, ανέφερε ότι η καταγγελία από τους οικείους του 55χρονου έγινε πριν από μερικές ημέρες και αφορά ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια. Σημείωσε πως οι ανακριτές θα προβούν άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ενώ θα παραληφθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του εκλιπόντος. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και νεκροτομή επί της σορού του 55χρονου στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.