Η εισήγηση είναι να υπάρχει επιλογή, για το αν θα αναγράφεται ή όχι το όνομα των γονιών στην πολιτική ταυτότητα, ξεκαθάρισε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου, ρίχνοντας το γάντι σε όλους όσοι, το τελευταίο 24ωρο με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, αντιδρούν στην διαγραφή των ονομάτων των γονιών από την πολιτική ταυτότητα.

«Η θέση μου προσωπικά και του ΔΗΣΥ, είναι να υπάρχει η επιλογή, αφού απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα,  ώστε στο μέλλον, όσοι επιθυμούν να μην αναγράφεται η μητέρα, ο πατέρας ή  και οι δύο, να έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Η συζήτηση άρχισε πολύ πριν εκλεγώ εγώ βουλευτής, καθώς όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να στιγματίζεται μεγάλη μερίδα παιδιών του πληθυσμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξετάζουν ταυτότητες χωρίς ονόματα γονέων

Το εν λόγω θέμα δεν αλλοιώνει και δεν καταργεί τις ρίζες μας, ούτε το θεσμό της οικογένειας, ανέφερε η κ. Ορφανίδου, είναι καθαρά, όπως είπε, διαδικαστικό.

Ερωτηθείσα για την επίθεση που δέχεται, η βουλευτής απάντησε: «Μέσα από το δικό μου παράδειγμα, καταφέραμε να αλλάξουμε πολιτικές, μια προσπάθεια που καρποφόρησε, όπως η στήριξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της φύλαξης των ωαρίων και κάθε αλλαγή που αφορά στο δικαίωμα της κάθε γυναίκας στη μητρότητα».

Στην προκειμένη περίπτωση, συμπλήρωσε, «Έχω στοχοποιηθεί εσκεμμένα από κάποιους, οι οποίοι ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι, μια γυναίκα έχει το θάρρος να φέρει μόνη της στον κόσμο ένα παιδί. Όπως και γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ή εγκαταλειφθεί από τους συντρόφους τους».

Γιατί όλοι αυτοί, να μην έχουν το δικαίωμα της επιλογής, στην ταυτότητα τους, διερωτήθηκε.

Active Radio