Με ένταση, φωνές και φωτιά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, συνοδεύτηκε η διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης. Στη συνέχεια  οι διαμαρτυρόμενοι μεταφέρθηκαν στα φώτα Καλησπέρα, όπου και έφραξαν την κυκλοφορία προκαλώνας χάος αλλά και στο Υπουργείο Γεωργίας όπου έγινε δεκτή αντιπροσωπεία τους για να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου με τους αρμόδιους. 

Οι αγανακτισμένοι αιγοπροβατοτρόφοι, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία θέλοντας κατά κύριο λόγο να υποβάλουν τα αιτήματά τους για το χαλούμι και την ποσόστωση του γάλακτος, όπως αυτή καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. 

Αξίζει να σημειωθεί οτί οι αιγοπροβατοτρόφοι, έφθασαν εν πομπή με φορτηγά και ιδιωτικά οχήματα, ενώ έφεραν μαζί τους μπάλες σανού και δοχεία γάλακτος τα οποία στη συνέχεια άδειασαν έξω από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Ακολούθως, έβαλαν φωτιά σε μπάλες σανού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Οι αιγοπροβατοτρόφοι, υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα λάβουν οικονομική βοήθεια ύψους 8 εκατομμυρίων.