Σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιατρικού Κέντρου «Υγεία» στην Αθήνα, νοσηλεύεται η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα την Κυριακή με αεροκομιδή, συνοδευόμενη από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Σύμφωνα με το τελευταίο χθεσινό επίσημο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, «η κ. Αιμιλιανίδου εισήχθη στην ΜΕΘ λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παραμένει σε καταστολή. Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι η υπουργός Εργασίας, μεταφέρθηκε στη 1:15 τα ξημερώματα χθες «με air ambulance, λόγω της σοβαρότατης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και παραμένει σε καταστολή. Το χειρουργείο διήρκησε γύρω στις πέντε ώρες και αυτή τη στιγμή η υπουργός παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα γίνει επανεκτίμηση τις επόμενες μέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε αρχικά το απόγευμα της Κυριακής στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του «American Medical Center στη Λευκωσία», με συμπτώματα σοβαρού πονοκεφάλου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου Μαρίνος Σωτηρίου, «έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο και ρήξη ανευρύσματος σε μια από τις αρτηρίες του εγκεφάλου. Η κατάσταση αρχικά ήταν σταθερή και έγινε μια σταθερή διαδικασία σταθεροποίησης της πίεσης και κάποια άλλα που έπρεπε να γίνουν και έγινε η διαδικασία όπου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα για περαιτέρω θεραπεία. Στα αρχικά στάδια της μεταφοράς ήταν σταθερή, μεταγενέστερα όμως η κατάσταση παρουσίασε κάποια επιδείνωση και μπήκε επειγόντως στο χειρουργείο στο νοσηλευτήριο της Αθήνας. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, έχει όμως καλές πιθανότητες να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές στιγμές». 

Η κατάσταση της υγείας της κ. Αιμιλιανίδου, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες για χθες αλλά και τις επόμενες ημέρες δραστηριότητές της, ενώ τις δικές του δραστηριότητες ανέβαλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, 

Σε ανακοίνωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για το κράτος πρόνοιας και η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν χθες, το πρωί και το απόγευμα, αντίστοιχα, καθώς και η σημερινή περιοδεία του Προέδρου στη Λάρνακα, αναβάλλονται.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση». 

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χθεσινή, ήταν μια μέρα, «που δεν ξημέρωσε καλά, με τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ λεπτό ιατρικό ζήτημα. Θεωρείται κρίσιμη γιατί αφορά το συγκεκριμένο σημείο, τον εγκέφαλο που είναι ευαίσθητο. Ευελπιστούμε ότι η ενημέρωση των ιατρών που θα έχουμε στη συνέχεια θα είναι για καλά νέα», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη στιγμή που η υπουργός Εργασίας βρισκόταν στο χειρουργείο, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Στην υπουργό Εργασίας, στην αγαπητή μου Ζέτα, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία». 

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στην υπουργό Εργασίας εξέδωσαν χθες όλα τα κόμματα, με την ευχή για ταχείαν ανάρρωση.