Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρείται ότι είναι αυτή που θα δοθεί για τον Δήμο Στροβόλου, με τους τρεις βασικούς υποψηφίους να χρησιμοποιούν τη σημερινή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Δυναμικό μήνυμα για ένα «πρωτοπόρο» Στρόβολο εξέπεμψε ο Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ. Μήνυμα αλλαγής από τη στασιμότητα έστειλε, από πλευράς του, ο υποστηριχθείς από ΔΗΚΟ κι ΑΚΕΛ, Σταύρος Σταυρινίδης, ενώ ο νυν δήμαρχος Στροβόλου, ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων ζήτησε ανανέωση εντολής, εκπέμποντας μήνυμα «καθαρότητας» από τις κομματικές συνδιαλλαγές.

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, ο τελευταίος, μετά τη σημερινή απόφασή του να υποβάλει ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απέναντι από τις αποφάσεις του κόμματος, θεωρείται από την Πινδάρου ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Στροβόλου έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ένας από τους λίγους Δήμους, που δεν επηρεάζεται από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι ως εκ τούτου τα δεδομένα για τους υποψήφιους παραμένουν γνωστά εν πολλοίς και συγκεκριμένα, αφού το εκλογικό σώμα παραμένει το ίδιο με αυτό των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Με μεγάλη κομματική ομάδα και πλήθος υποστηρικτών ο Χρίστος Τσίγκης

Πρώτος και πλαισιωμένος από μια μεγάλη ομάδα κομματικών στελεχών και υποστηρικτών υπέβαλε υποψηφιότητα ο Χρίστος Τσίγκης, θέλοντας να στείλει μήνυμα δύναμης και μαζικής συμμετοχής.

Συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ευθύμιο Δίπλαρο, από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, ενώ την υποψηφιότητα του πρότεινε ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και υποστήριξε ο πρώην Δήμαρχος Στροβόλου, Σάββας Ηλιοφώτου.

Στη δήλωσή του ο Χρίστος Τσίγκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θέλουμε πρώτα από όλα να φτιάξουμε το σπίτι μας και να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας». Αναφέρθηκε σε ένα Δήμο «ανθρωποκεντρικό, που να είναι δίπλα στους δημότες και όχι να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ένα Στρόβολο καθαρό, προσβάσιμο και φωτεινό σε κάθε γειτονιά, σε μια πρότυπη ενεργειακή κοινότητα, σε αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ με διαφάνεια και έλεγχο».

«Θέλουμε ένα Στρόβολο που θα πρωτοπορεί, θα κάνει περήφανους τους Στροβολιώτες και τις Στροβολιώτισσες και θα είναι πρότυπο για όλη την Κύπρο. Μαζί μπορούμε να πάμε τον Στρόβολο μπροστά!», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Τσίγκης.

«Ο Στρόβολος δεν μπορεί να παραμείνει ο φτωχός συγγενής», υπέδειξε ο Σταύρος Σταυρινίδης

Έτοιμος να εργαστεί σκληρά για να εξελιχθεί ο Δήμος Στροβόλου σε έναν Δήμο «πρότυπο, εμβληματικό, πράσινο, αειφόρο, ψηφιακό, πιο καθαρό, φιλικό προς τους δημότες και τους επισκέπτες του, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινο», δήλωσε ακολούθως ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Σταυρινίδης, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του.

«Δηλώνω επίσης έτοιμος με την μακρόχρονη εμπειρία μου να εργαστώ σκληρά για την αποτελεσματική εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Στρόβολος δεν μπορεί να παραμείνει ο φτωχός συγγενής», υπέδειξε ο κ. Σταυρινίδης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος Στροβόλου πρέπει να γίνει καλύτερος.

Τον κ. Σταυρινίδη συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος αντιδήμαρχος Στροβολου, Κώστας Κούκκος από το ΑΚΕΛ, η προτείνουσα και πρώην βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Στέλλα Μισιαούλη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές και  στελέχη των κομμάτων που τον στηρίζουν όπως ο Χρύσης Παντελίδης, Γιώργος Σολωμού κι άλλοι.

Στον χώρο έφθασε καθυστερημένα, λόγω κακής συνεννόησης, όπως ανέφερε, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ο όποιος απέδωσε την καθυστέρηση στην κακή συνεννόηση για τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας. «Στηρίζουμε ένα άνθρωπο που έχει όλα τα εχέγγυα να οδηγήσει τον Στρόβολο σε νέα εποχή, μακριά από τη στασιμότητα», ανέφερε στο philenews o κ. Χριστοφίδης.

Ζήτησε ανανέωση εντολής, εκπέμποντας μήνυμα καθαρότητας ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Πλαισιωμένος από μια μικρή ομάδα υποστηρικτών και τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, που τον στηρίζει, υπέβαλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος θέλησε να στείλει το μήνυμα της καθαρότητας και να ζητήσει από τους δημότες να του δώσουν εντολή να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε, μακριά από «κομματικές συνδιαλλαγές».

«Τα τελευταία χρόνια στον Στρόβολο βάλαμε γερά θεμέλια. Υλοποιούμε ένα όραμα μεγάλο, με έργο που ολοκληρώθηκε και με έργο που εξελίσσεται. Με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που για πρώτη φορά διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε, και με στρατηγικό σχεδιασμό, κτίζουμε τον Στρόβολο που αξίζει στους ανθρώπους του», ανέφερε αρχικά.

 «Μπαίνω, λοιπόν, ξανά μπροστά. Υποβάλω σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά μου, ζητώντας εντολή απο τους συνδημότες μου για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.  Χωρίς κομματικούς μεσάζοντες. Χωρίς ανταλλάγματα. Συνεχίζουμε έναν αγώνα μεγάλο και καθαρό, έχοντας μαζί μας τη δύναμη της κοινωνίας του Στροβόλου», επεσήμανε ακολούθως ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Με την ευκαιρία, ευχαρίστησε τους συνδημότες του, Μιχαλάκη Καραολή και Χαρά Χαραλαμπίδου που πρότειναν και υποστήριξαν την υποψηφιότητά του σήμερα.