Η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το ΚΕΒΕ σε τομείς όπως η ενεργοποίηση δικαιούχων επιδομάτων στην αγορά εργασίας, η ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και η παραχώρηση κινήτρων μέσα από πολιτικές και δράσεις για την περαιτέρω εμπλοκή των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Σταύρο Σταύρου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Τσιακκή και τον κ. Αιμίλιο Μιχαήλ, Διευθυντή Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής του ΚΕΒΕ.

Κατά τη συνάντηση, η κα Ευαγγέλου ανέπτυξε την πολιτική του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας σε σχέση με την ενεργοποίηση δικαιούχων του ΕΕΕ μέσω του Μηχανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης, τα προγράμματα και πολιτικές του Υφυπουργείου που ενισχύουν την ένταξη ή την παραμονή νέων στην αγορά εργασίας με την παροχή επιδοτούμενων ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, καθώς και τη συνδυαστική πολιτική υπηρεσιών και παροχών με στόχο την ενεργό γήρανση.

Συμφωνήθηκε όπως διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης των μελών του ΚΕΒΕ για τα υπό αναφορά θέματα με στόχο την ενεργότερη εμπλοκή τους σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η κοινωνική επένδυση με την εμπλοκή όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορεί να καταστεί αρωγός στην ευημερία των πολιτών και κατ’ επέκταση στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.