Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύεται από τη Μεγάλη Παρασκευή, άντρας από την επαρχία Λεμεσού, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από δηλητηριώδη φίνα. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του φιδιού, το δηλητήριο εισχώρησε γρήγορα στον οργανισμό του 75χρονου με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα όταν ο 75χρονος βρισκόταν στο περβόλι του. Σε κάποια στιγμή ο άντρας δέχθηκε δάγκωμα από φίνα, την οποία αφού αντιλήφθηκε, κατάφερε να τη θανατώσει. Στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου άμεσα οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα φίδια… «ξύπνησαν» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, του χορηγήθηκαν και αρκετοί αντιοφικοί οροί, ωστόσο από την ίδια ημέρα ο 75χρονος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Αυτό έγινε, όπως μας αναφέρθηκε από έγκυρη πηγή, λόγω του μεγάλου μεγέθους της φίνας αφού το δηλητήριο εισχώρησε πολύ γρήγορα στον οργανισμό του 75χρονου, με αποτέλεσμα να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Το γεγονός ότι η φίνα ήταν αρκετά μεγάλη διαπιστώνεται και από τις δαγκωματιές, καθώς υπήρχε αρκετή απόσταση από το ένα σημείο του δοντιού με το άλλο, στο πόδι του 75χρονου.

Οι θεράποντες γιατροί στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού εδώ και έξι ημέρες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο 75χρονος να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο ασθενής πέραν από την πολυοργανική ανεπάρκεια παρουσιάζει και οίδημα στο πόδι, με τους ιατρούς να επισημαίνουν ότι για την ώρα δεν διατρέχει κίνδυνο να χάσει το άκρο του. Μάλιστα, χθες υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση από ορθοπεδικούς έτσι ώστε να γίνεται σωστή αιμάτωση στο σημείο που δέχθηκε το δάγκωμα από το δηλητηριώδες φίδι 

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι γιατροί χαρακτηρίζουν την περίπτωση του 75χρονου ως μια από τις πιο σοβαρές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ενώ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια χορηγώντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε επιπλοκές που προέκυψαν στα διάφορα όργανα από το δηλητήριο. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.