Καταχωρείται αύριο Πέμπτη στο Δικαστήριο η υπόθεση που αφορά στην 31χρονη Ουκρανή, η οποία κρατείται ως ύποπτη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετά τη ληστεία που κατάγγειλε η ίδια την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία αποφάσισε με τα σημερινά δεδομένα που έχει στα χέρια της να μην ζητήσει την ανανέωση της κράτησης της 31χρονης, αλλά να καταχωρήσει την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και να ζητήσει την παραπομπή της σε Κακουργιοδικείο. Η Ουκρανή, αναμένεται εκτός δραματικών εξελίξεων, να αντιμετωπίσει υπόθεση ξεπλύματος παράνομου χρήματος, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για συνωμοσία. Δεν αναμένεται ότι θα της προσαφθούν και κατηγορίες για δημόσια βλάβη λόγω της καταγγελίας της για κλοπή του ποσού των €420.000, αφού αυτό δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να στοιχειοθετείται με μαρτυρία. 

Με την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία δεν θα τερματίσει τις έρευνές της οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολυεπίπεδες. Έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ίντερπολ και της Γιούροπολ καθώς και η εμπλοκή της ΜΟΚΑΣ στην Κύπρο, για να φανεί από που προήλθαν τα χρήματα και πού θα κατέληγαν. Η ίδια η Ουκρανή έχει σφραγίσει το στόμα της, την υπεράσπισή της έχουν αναλάβει δυο δικηγόροι και τώρα γίνονται εξετάσεις για να φανεί με ποιους ήρθε σε επαφή από την ώρα που πάτησε το πόδι της στην Κύπρο.

Επίσης, επειδή η 31χρονη πηγαινοερχόταν στην Κύπρο μεταφέροντας κάθε φορά σημαντικά ποσά, οι κινήσεις της, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, παρακολουθούνταν. Κατά την εκτίμησή του, στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις της Αστυνομίας, η 31χρονη φαίνεται να ήταν απλώς ο μεταφορέας των χρημάτων και όχι ο κάτοχος. Στο πλαίσιο αυτό η ανακριτική ομάδα προσπαθεί να εντοπίσει που ακριβώς κατέληξαν τα εκατομμύρια ευρώ που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι αρχές σε μια προσπάθεια να βρουν άκρη για την υπόθεση, εξετάζουν τα κλειστά κυκλώματα και τους διερχόμενους στα κατεχόμενα, ώστε να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί ότι η Ουκρανή μετέβαινε ή όχι στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Στο μεταξύ, χθες το Τμήμα Τελωνείων ξεκαθάρισε τη θέση του, μετά την υπόθεση των 420.000 ευρώ τα οποία δήλωσε η Ουκρανή κατά την άφιξή της στην Κύπρο. Σύμφωνα με το Τελωνείο, όλες οι δηλώσεις ρευστών διαθεσίμων, αφού τύχουν επεξεργασίας στο Τμήμα Τελωνείων, διαβιβάζονται για περαιτέρω διερεύνηση στη ΜΟΚΑΣ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Επίσης οι δηλώσεις ρευστών διαθεσίμων αξίας €100.000 και άνω διαβιβάζονται στην Αστυνομία για ενημέρωση και τις δικές της ενέργειες.