Για μια ακόμη φορά επαληθεύονται οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις των Οργανωμένων Γονιών αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις ασάφειες πολλών εξεταστικών δοκιμίων στις εξετάσεις Α’ τετραμήνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή άρθρο εκπαιδευτικού στομν Φιλελεύθερο με τίτλο «Μη ενδεδειγμένη λύση που δόθηκε στο ερώτημα 7)β)ιιι) του εξεταστικού δοκιμίου της Φυσικής Γ΄ Λυκείου στις 24/01/22». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την άρνηση της Αρμόδιας Αρχής να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα αναιρούσαν τη θυματοποίηση των μαθητών, οι οποίοι είχαν να λύσουν τέτοιου είδους εξεταστικά δοκίμια, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να κατέλθει σε πορεία διαμαρτυρίας στις 7 Απριλίου.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης:

Διαβάζοντας το άρθρο του κυρίου Αλέξανδρου Γκουτζιούπα  στον Φιλελεύθερο ημερομηνίας 29/3/2022 με τίτλο «Μη ενδεδειγμένη λύση που δόθηκε στο ερώτημα 7)β)ιιι) του εξεταστικού δοκιμίου της Φυσικής Γ΄ Λυκείου στις 24/01/22» μόνο λύπη μπορούμε να αισθανθούμε για το γεγονός ότι, δυστυχώς για μια ακόμη φορά επαληθεύονται οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις των Οργανωμένων Γονιών αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις ασάφειες πολλών εξεταστικών δοκιμίων στις εξετάσεις Α’ τετραμήνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνοούν εκπαιδευτικό που διαφωνεί με άσκηση εξετάσεων

Η Αρμόδια Αρχή αρνήθηκε να παραδεχθεί τις αδυναμίες τόσο της ίδιας της νομοθεσίας όσο και πολλές αδυναμίες κατά την εφαρμογή της. Παράλληλα, αρνήθηκε να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα αναιρούσαν τη θυματοποίηση των μαθητών, οι οποίοι είχαν να λύσουν τέτοιου είδους εξεταστικά δοκίμια. Η κατάσταση ως έχει διαμορφωθεί προκαλεί λύπη, αγανάκτηση, ερωτηματικά, καθώς και ανησυχία για τις εξετάσεις του Β τετραμήνου.

 

Η άρνηση αυτή οδήγησε τη Συνομοσπονδία να πάρει την απόφαση να κατέλθει σε πορεία διαμαρτυρίας στις 7 Απριλίου. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους γονείς να πορευθούν μαζικά μαζί μας, σε μία δυναμική προσπάθεια αλλαγής του τρόπου αξιολόγησης των παιδιών μας ούτως ώστε να σταματήσει η θυματοποίησή τους και η υποθήκευση των ονείρων τους για το μέλλον.