Το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενημέρωσε το υπουργείο Ενέργειας πως για να μπορέσουν να υποβληθούν στο εν λόγω Τμήμα οι περιβαλλοντικές μελέτες για την μετακίνηση των δύο μονάδων υδατοκαλλιέργειας, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδίασμά η οποία εκπονήθηκε από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι η Περιβαλλοντική Αρχή αναμένει να τις υποβληθούν απαντήσεις για τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από τους μελετητές του έργου. 

Σε επιστολή του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Παπαναστασίου, προς την κοινοβουλευτική Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού  τους ενημερώνει σχετικά με την μετακίνηση δύο μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας από την περιοχή Βασιλικού. Επισημαίνει ότι στο θαλάσσιο λιμενικό χώρο της περιοχής Βασιλικού δραστηριοποιούνται δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας των εταιρειών Telia (Vasiliko) Limited και Seawave Fisheries Ltd.

Σημειώνεται ότι στο Χωροταξικό Σχέδιο Ανάπτυξης της περιοχής Βασιλικού γίνεται εισήγηση για τη μετακίνηση των εν λόγω μονάδων υδατοκαλλιέργειας, καθώς επηρεάζουν την ομαλή κίνηση των πλοίων στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Υπουργό, ως δραστηριότητα δεν συνάδει με τις υφιστάμενες και προγραμματιζόμενες ενεργειακές αναπτύξεις στην περιοχή όπως η προβλήτα VTTV, Λιμένας Βασιλικού, το έργο υποδομών έλευσης φυσικού αερίου στην Κύπρο «Cyprus LNG Import Terminal», τον Σταθμό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου και γενικά των θαλάσσιων δραστηριοτήτων που θα εκτελούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη μετακίνηση των εν λόγω μονάδων υδατοκαλλιέργειας εισηγείται επίσης και η μελέτη της Αστυνομίας για την ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, καθώς και η μελέτη προσομοίωσης ναυσιπλοΐας που έγινε για το LNG Bunkering. Επίσης, οι δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας πιθανόν να επηρεάζουν προγραμματιζόμενη από το Υπουργείο Άμυνας επέκταση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

Κατά την τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε όπως οι μονάδες μετακινηθούν με τα ψάρια μέσα στους ιχθυοκλωβούς, λαμβάνοντας υπόψη τα στενά χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του έργου «Cyprus LNG Import Terminal». Το κόστος αποζημίωσης για τη μετακίνηση των δύο μονάδων υπολογίστηκε από το Τμήμα Αλιείας και θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) σε περίπου €1,5 εκατ. (χωρίς να υπολογίζεται το επιπλέον κόστος της ασφάλισης των μονάδων κατά την μετακίνηση).