Ο Εμμανουέλ Μακρόν, αντί να λύσει το πρόβλημα του ρατσισμού στη χώρα του και να αποσύρει τη νομοθεσία που επιτρέπει στους αστυνομικούς να πυροβολούν όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τους, επιρρίπτει τις ευθύνες για την έξαρση βίας στη Γαλλία, στα βιντεοπαιχνίδια και την κακή επιρροή που έχουν στην ανατροφή των παιδιών, δήλωσε στον ACTIVE η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη, Ακαδημαϊκός στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερευνήτρια στην ψηφιακή τεχνολογία και τα βιντεοπαιχνίδια. 

«Υπάρχει ο διαδικτυακός ακτιβισμός και από την άλλη έχουμε τους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν κάνει την απίστευτη προπαγάνδα μέσω των ΜΚΔ, με τρανό παράδειγμα τον Ντόναλντ Τραμπ που βγήκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω των ΜΚΔ» αναφέρει η κ. Κιούρτη, εξηγώντας ότι σε ότι αφορά στα βιντεοπαιχνίδια υπάρχουν 3 δις παίκτες παγκόσμια σε ένα πληθυσμό 8 δισεκατομμυρίων. Αν τα βιντεοπαιχνίδια προκαλούσαν βίαιες εξάρσεις τότε παγκόσμια θα είχαμε ταραχές.

Στην προκειμένη, η βία έρχεται από την ίδια την εξουσία ανέφερε, «Οπότε αυτό για τα βιντεοπαιχνίδια είναι πρόσχημα. Οι έρευνες δεν δείχνουν ότι, όταν ένα άτομο ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια, είναι βίαιο στη ζωή του. Κάποιος που φωνάζει, αγχώνεται  ή και βρίζει δεν ερμηνεύεται με βία. Να μην συγχέουμε την ανταγωνιστικότητα με τη βία».

Ερωτηθείσα πότε είναι η κατάλληλη περίοδος  να αρχίσει ένα παιδί τα βιντεοπαιχνίδια, η κ. Κιούρτη ανέφερε ότι, όπως τα βιβλία και οι ταινίες, έτσι και τα βιντεοπαιχνίδια, υπάρχει όριο ηλικίας σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει ένδειξη της ηλικίας που επιτρέπει στο άτομο να παίξει ένα παιγνίδι.