«Oργανωμένα και συστημικά προς πολλές κατευθύνσεις, με σκοπό την αναιχαίτιση της πρότασης της Κυβέρνησης,  που τροποποιούσε προσωρινά τoν περί Ευημερίας  Νόμο 46(Ι)1994, το άρθρο 15, με σκοπό να δίνεται η δυνατότητα να σφάζονται ζώα χωρίς προαναισθητική διαδικασία», διαμηνύει ότι δούλεψε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι εμείς κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και το παλεύουμε και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Το Κόμμα για τα Ζώα επικοινώνησε με: τον ΠΤΔ μέσω του Γ.Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον Υπουργό Γεωργίας, με τον Πρόεδρο των κρεοπωλών, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με την Ευρωβουλευτή του Ολλανδικού φιλοζωικού Κόμματος και Πρόεδρο του Intergroup for Animal Welfare Anja Hazekamp, με την γραμματέα της πλατφόρμας  APF  (Animal Politics Foundation). Επιπλέον εξέδωσε ανακοινώσεις προς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές (Οmega TV –Ονούφριος, ΡΙΚ)» ανα΄φερεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα κύρια επιχειρήματα μας ήταν:

  1. Ο κανονισμός 1099/2009 που απαγορεύει αυστηρά την σφαγή χωρίς προ αναισθητική διαδικασία.
  2. Ο Περί ευημερίας των ζώων νόμος 46(Ι)1994 και συγκεκριμένα το άρθρο 15, απαγορεύει την οποιαδήποτε σφαγή ζώων χωρίς την προ αναισθητική διαδικασία. Ο νόμος αυτός ήδη συζητείται στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής, και έχει ήδη προηγηθεί Δημόσια Ακρόαση.
  3. Οι αιγοπροβατοτρόφοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 χιλιάδες πρόβατα περίσσεια και αυτό λόγω των μέτρων Κορωνοιού. Αμφισβητούμε τα νούμερα, κρίνοντας και από το γεγονός ότι το 2019 πριν από το Πάσχα εισήχθηκαν αρκετές μεγάλες ποσότητες κρέατος  από την Ελλάδα.
  4. Εάν ο ισχυρισμός είναι ότι οι ζωέμποροι ζήτησαν να αγοράσουν προς ΕΥΡ2.20 – ΕΥΡ2.40 το κιλό αντί ΕΥ2.80, τότε υπάρχει μία διαφορά 40σεντ. Εάν όντως το κράτος θέλει να βοηθήσει, ας ‘χαρίσουν’ το επιδοτούμενο κρέας στους πολίτες οι οποιοι δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν εισόδημα, ευάλωτες ομάδες του λαού, νοσοκομεία ή στην εθνοφρουρά.
  5. Η τουριστική βιομηχανία, το εμπόριο, ο ασφαλιστικός τομέας, όλοι είναι τομείς που χτυπήθηκαν άμεσα από τα μέτρα και την οικονομική πτώση.  Αρα με βάση το σκεπτικό της Κυβέρνησης τότε και αυτοί οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αποζημιωθούν ή έστω να καλυφθεί ένα άλφα ποσό της ζημιάς /πτώση τζίρου εργασιών, από επιδοτήσεις από το Κράτος.
  6. Τα ζώα με τη μέθοδο Εβραϊκών Θρησκευτικών κανόνων διατροφής  και υποφέρουν και δημιουργούνται τοξίνες.
  7. 7. Η πρόταση για εξαγωγή της παράγωγης κρέατος στο Ισραήλ και η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος, είναι μία αμφιβόλου κατάστασης κίνηση. Δεν υπάρχουν υποδομές στην Κύπρο, δεν υπάρχουν οι Ιερείς Ραβίνοι, για να κάνουν αυτή τη θρησκευτική διαδικασία και ακόμα δεν γνωρίζουμε και σίγουρα ποιοι τελικά ενδιαφέρονται γι΄αυτό το εμπόριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews