Σε νέες καταγγελίες για συγκάλυψη της δολοφονίας του γιού της, προχώρησε η Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του Θανάση Νικολάου. «Το κουκούλωμα έγινε από τον Σταυριανό και τους αξιωματικούς Αστυνομίας και Στρατού», ενώ συνεχίστηκε στη Νομική Υπηρεσία ανέφερε συγκεκριμένα.
Η κ. Νικολάου, αναφερόμενη στην παράδοση στο Υπουργικό Συμβούλιο, του πορίσματος των ποινικών ανακριτών Λάμπρου Παππά και Θανάση Αθανασίου για τη δολοφονία του γιου της, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, λέγοντας ότι «το εξόφθαλμο έγκλημα παραμένει χωρίς δολοφόνους», ενώ οι υπεύθυνοι παραμένουν ελεύθεροι επί 20 χρόνια.
Καταγγελίες για συγκάλυψη
Σχολιάζοντας τα ευρήματα του πορίσματος, η κ. Νικολάου μιλώντας στο «Σίγμα», επιρρίπτει ευθύνες στον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό, αλλά και σε αξιωματικούς της Αστυνομίας και στρατιωτικούς.
«Ήταν εις γνώσιν τους τα όσα περνούσε με τους ναρκομανείς και ταραξίες της μονάδας του. Όταν τον παρότρυνα να μιλήσει στους ανωτέρους του, δεν τον προστάτευσαν. Όταν έφτασε στο γραφείο του επιτελάρχη και του μίλησε, την επόμενη ημέρα βρέθηκε νεκρός», πρόσθεσε. «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;» διερωτήθηκε. Έχουν όλοι ονόματα και πρέπει να βγουν προς τα έξω, συνέχισε.
«Το κουκούλωμα έγινε από τον Σταυριανό και τους αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Στρατού», υποστήριξε, προσθέτοντας πως «αν δεν ήταν ο στρατός, εγώ θα είχα το παιδί μου».
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι απόπειρες συγκάλυψης συνεχίστηκαν από τη Νομική Υπηρεσία, «από κάποιες κυράτσες» -όπως χαρακτηριστικά είπε- που παίρνουν και αξιώματα, επισημαίνοντας πως «με έβγαζαν τρελή» όλα αυτά τα χρόνια.
Σύμφωνα με την ίδια, «ο Σταυριανός είναι το κλειδί του κουκουλώματος και της μαζικής συγκάλυψης». «Έπρεπε να μιλήσει από καιρό αν ήθελε να ξαλαφρώσει. Η σιωπή, όμως σημαίνει συγκάλυψη και συνενοχή», είπε.
«Δεν θέλουμε η υπόθεση να πάει στον Γενικό Εισαγγελέα»
Η μητέρα του Θανάση Νικολάου εξέφρασε ανησυχία για το πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση στη συνέχεια, λέγοντας πως «δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να πάει στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, γιατί θα είμαστε πάλι στον ίδιο παρονομαστή». Να δοθεί στο Υπουργικό και στην οικογένεια, πρόσθεσε.
Ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι «κανένας δικαστής και καμία κυβέρνηση δεν θα μου φέρει το παιδί μου πίσω, αλλά μπορούν να αποκαταστήσουν τη μνήμη του, τιμωρώντας τους ενόχους».
Όπως είπε, υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος και «ζητούμε άμεσα διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα. Δεν γίνεται να είναι παράλληλα και νομικός σύμβουλος του κράτους και δημόσιος κατήγορος».