Εντοπίστηκε με τη χρήση drone, η πηγή των λυμάτων που καταλήγουν στο φράγμα Πολεμιδιών. Η προγραμματισμένη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τις πληροφορίες του philenews να αναφέρουν ότι, κάτω από το μικροσκόπιο της διερεύνησης του Τμήματος Περιβάλλοντος έχει τεθεί και το ενδεχόμενο ύπαρξης ρύπανσης από βιομηχανικά απόβλητα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, Λάκη Μεσημέρη, μαζί με λειτουργούς των δύο εμπλεκόμενων τμημάτων, Περιβάλλοντος και ΤΑΥ, τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κοινοτάρχη Παραμύθας. Μετά από διεξοδική διερεύνηση με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, διαφάνηκε η πηγή της ρύπανσης, ενώ στη σύσκεψη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποδείχθηκαν τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν περισυλλεχθεί.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε αγωγός μεγάλων διαστάσεων ο οποίος απορρίπτει ποσότητες μαύρων λυμάτων στο φράγμα των Πολεμιδιων. Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται νέες επιτόπιες έρευνες στο σημείο, με τη χρήση και πάλι της τεχνολογίας, ώστε να εντοπιστεί το αρχικό σημείο της απόρριψης αλλά και ποιος ρίχνει τα λύματα.
Σε δηλώσεις του στο philenews, ο κ. Μεσημέρης επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της πηγής των λυμάτων, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για τον άμεσο τερματισμό της παράνομης ρύπανσης.
Υπογράμμισε ότι συνεχίζονται δειγματοληψίες από όλα τα σημεία για αναλύσεις, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες και να εξακριβωθεί η πλήρης διάσταση της ρύπανσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρμόδια τμήματα δεν περιορίζουν την έρευνά τους μόνο στα λύματα, αλλά εξετάζουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης βιομηχανικών αποβλήτων, κάτι το οποίο θα διαφανεί από τις νέες έρευνες ενώ εάν όντως επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα κάνουμε λόγο για μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για την περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία του Κινήματος Οικολόγων, μέσω του συντονιστή των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, Ανδρέα Ευλαβή. Ο ίδιος δήλωσε στο philenews ότι τα λύματα που καταλήγουν στο φράγμα έχουν προκαλέσει έντονη δυσοσμία, αναστάτωση στους κατοίκους και ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές συνέπειες.