Ακόμη ένα δικαστικό επεισόδιο για την υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου, διαδραματίστηκε σήμερα, αυτή τη φορά στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος Ιωσήφ Ιωσήφ («Σήφης»), εφεσίβαλε απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο είχε κρίνει πως θα πρέπει να κρατηθεί ως υπόδικος.

Σήμερα ενώπιον του τριμελούς σώματος αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αντώνης Δημητρίου, ενώ από πλευράς κατηγορούσας Αρχής παρέθεσε τις δικές της θέσεις η ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας Χρίστια Κυθραιώτου. Το Εφετείο επεφύλαξε την απόφασή του.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητρίου στην προηγούμενη διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου είχε προϊδεάσει για την καταχώρηση Έφεσης. Είχε αναφέρει πως δεν υπάρχει διασύνδεση του 5ου υπόπτου (κατηγορείται ως εκτελεστής της δολοφονίας) και του πελάτη του, μίλησε σε πολλές περιπτώσεις για μέλος της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, σε βάρος του οποίου είπε ότι παραπλάνησε, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση γυναίκας που είχε χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας από την Αστυνομία. Πρόκειται για την περίπτωση της μάρτυρα, που κατήγγειλε στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ) μέλη της Αστυνομίας ότι της απέσπασαν μαρτυρία για την υπόθεση υπό καθεστώς εκφοβισμού.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Χρίστια Κυθραιώτου, στην ίδια δικάσιμo, επιχείρησε να αμφισβητήσει τις θέσεις του κ. Δημητρίου και ήταν έντονη σε ό,τι αφορά την υπόθεση της καταγγελίας της ΑΑΔΙΠΑ. Είχε διερωτηθεί πώς γνωρίζει ο κ. Δημητρίου τι κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει έρευνας. Ο κ. Δημητρίου απευθυνόμενος στην έδρα είπε ότι εξασφάλισε από δικηγορικό γραφείο το περιεχόμενο. Η κ. Κυθραιώτου επανήλθε, ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση, με τον κ. Δημητρίου να αντιδρά και να αναφέρει ότι δεν είναι υφιστάμενος της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής. Κατέληξε λέγοντας διερωτώμενος ρητορικά αν διέπραξε παρανομία.

Για τη συμμετοχή του στο δολοφονικό σχέδιο κατά του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου καταδικάστηκε ήδη σε δια βίου φυλάκιση ο 40χρονος Γιασέρ Αράρ.

Ο Αράρ ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας κατά την εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας σε βάρος του «Ανδρονίκου». Στη μοτοσικλέτα επέβαινε ο 26χρονος Μοχάμαντ Κασάμπ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που τράβηξε τη σκανδάλη πυροβολώντας τον Ανδρονίκου.

Ο ρόλος του Αράρ πλέον είναι αυτός του μάρτυρα κατηγορίας, όπως ξεκαθάρισε και η κατηγορούσα Αρχή σε προηγούμενες διαδικασίες. Ο 40χρονος πατέρας τριών παιδιών έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Πλέον, το ενδιαφέρον της δίκης έχει να κάνει με τους δυο πρώτους κατηγορούμενους, τον 46χρονο Ιωσήφ Ιωσήφ («Σήφης») και τον 39χρονο Χαμούντ Χαλίλ («Σπύρος»), για τους οποίους θα γίνει ακροαματική διαδικασία (17/12).

Ήδη οι κατηγορούμενοι  «3», «4» και «5», δηλαδή, ο 30χρονος Ομάρ Σουλεϊμάν, ο 28χρονος Μοχάμαντ Αλ Αγκά «Χαμάντα» και ο 26χρονο Μοχάμαντ Κασάμπ, έχουν παραδεχθεί ενοχή. Με τη μαρτυρία τους, απάλλαξαν πλήρως από οποιαδήποτε ευθύνη ηθικής αυτουργίας ή άλλη ανάμειξη με το έγκλημα, τους «Σήφη» και «Σπύρο».