Ένας χρόνος συμπληρώνεται τις επόμενες ημέρες από τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου και η ακροαματική διαδικασία ούτε καν που έχει ξεκινήσει. Για άλλη μια δικάσιμο η ακρόαση πήρε αναβολή λόγω ανατροπών. Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 41, 44, 22 και 21 ετών.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικηγόρος Κώστας Σιαηλής ζήτησε άδεια για να μιλήσει με τον τέταρτο κατηγορούμενο. Αφού έγινε ολιγόλεπτη διακοπή, επανήλθε και ανέφερε στο δικαστήριο, ότι ο δικηγόρος του τέταρτου κατηγορούμενου, ζητά άδεια όπως αποσυρθεί από συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κατηγορούμενο (4ου) καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ τους ως προς τον διορισμό εμπειρογνώμονα.
Μετά και την απόσυρση του Χρίστου Πουτζιουρή ως δικηγόρου, ο κ. Σιαηλής σημειώσει ότι θα εκπροσωπεί αυτός και τον 4ο κατηγορούμενο για την σημερινή διαδικασία.
Ο 21χρονος κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο οτι θα υποβάλει αίτηση για νομική αρωγή.
Πέραν των πιο πάνω, για άλλη μια φορά τέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου το θέμα του μαρτυρικού υλικού με τον έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης να σημειώνει ότι αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, εντούτοις δεν τους έχει δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό. Σημείωσε τους δόθηκε υλικό από τον Ιούνιο μέχρι τις 3/10/2024, τονίζοντας ότι προέκυψαν νέες καταθέσεις κάτι το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην ακροαματική διαδικασία ούτως ώστε να προχωρήσουν σε παραδεκτά γεγονότα.
Το Κακουργιοδικείου ενέκρινε το αίτημα αναβολής και όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα που διαπράχθηκε ο φόνος. Την ίδια ώρα ο 4ος κατηγορούμενο μεταφέρθηκε στο Πρωτοκολλητείο για να υποβάλει αίτημα νομικής αρωγής
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα το Ανώτατο Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα των τεσσάρων κατηγορούμενων για ακύρωση του διατάγματος που εξασφάλισε το ΤΑΕ Λεμεσού και αφορούσε πρόσβαση στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λεμεσού, νόμιμα εξασφάλισε πρόσβαση στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που διατηρούσαν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, για σκοπούς χρέωσης των συνδρομητών. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της ολομέλειας του Ανωτάτου που έκρινε ότι ο Νόμος 183 (Ι)/07, περιείχε διατάξεις ασύμβατες με το δίκαιο της ΕΕ, στη νέα αυτή απόφαση, το Ανώτατο αποδέχθηκε τη θέση, ότι οι διωκτικές Αρχές μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τα δεδομένα που ήδη οι πάροχοι διατηρούν, για να επιβεβαιώνουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν στους συνδρομητές τους.