Ούτε η κακοκαιρία ούτε οτιδήποτε άλλο κατάφερε να κρατήσει μακριά όσους θέλησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το προεδρικό μέγαρο για την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το προεδρικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πρώην Γενικού Ελεγκτή, στέλνοντας μηνύματα για πάταξη της διαφθοράς.
Πολίτες έφεραν πινακίδες όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Υπερασπιζόμαστε το κράτος και τη δημοκρατία», «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Καμιά ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή», «Απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης», «Οδυσσέα ήσουν πολύ αγέρωχος για τα σκυφτά μυαλά τους», «Η ομόφωνη στραβοσύνη είναι δικαιοσύνη» και «διεφθαρμένη κυβέρνηση, διεφθαρμένοι εισαγγελείς και δικαστές φύγετε τώρα» ενώ άλλοι φώναζαν, μεταξύ άλλων, «Τέρμα πια στη διαφθορά», «Να παραιτηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας» και «Αίσχος».
Στην εκδήλωση συμμετείχε το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολογιών, υποστηρικτές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, καθώς και ανεξάρτητοι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη διαφθορά και το κατεστημένο.
Από από πλευράς Αστυνομίας, λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην ομιλία του στην διάρκεια της εκδήλωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε ένα τσουνάμι οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία.
Δημιούργησε, ταυτόχρονα, και ένα κύμα αποφασιστικότητας και αγωνιστικότητας στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Για να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και την δημοκρατία. Για να αντισταθούμε στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Για να βροντοφωνάξουμε σε αυτούς που θέλουν να φιμώσουν κάθε ενοχλητική φωνή, ότι πότε δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο «νόμος της σιωπής».
Εδώ ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Λουκαϊδη.


Μια σειρά από εισηγήσεις που έχουν στόχο την πάταξη της διαφθοράς παρουσίασε στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Επιγραμματικά οι Οικολόγοι προτείνουν:
Τη νομοθετική κατοχύρωση των μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
Την κατοχύρωση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Το διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα σε Δημόσιο Κατήγορο και Νομικό Σύμβουλο.
Την απόδοση ανακριτικών εξουσιών στην αρχή καταπολέμησης κατά της διαφθοράς.
Την απόσυρση ή την απόρριψη του νομοσχεδίου για δημιουργία ελεγκτικού συμβουλίου.
Την απόσυρση ή την απόρριψη των νομοσχεδίων για φίμωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ ανέφερε ότι αποχώρησε από την εκδήλωση που διοργανώθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, «καθ’ ότι παραβιάστηκε ο σκοπός και το περιεχόμενο της, βάση των οποίων είχε αποδεχτεί να συμμετέχει στην εν λόγω εκδήλωση».
Όπως αναφέρεται, «από υπερκομματική, πέραν και πάνω από τα κόμματα, η εκδήλωση μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική με εμφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης της επιθυμίας της πλειοψηφίας των πολιτών, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, ώστε να τερματιστεί η ατιμωρησία, που επιτρέπει στη διαφθορά να απλώνει τα πλοκάμια της παντού».
Εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας η Μέλανη Στέλιου είπε ότι μετά από μια σειρά σκανδάλων «σήμερα φτάνουμε στο σκάνδαλο της παύσης του Γενικού Ελεγκτή» αναφέροντας ότι «και ενώ ο συγκεκριμένος Γενικός Ελεγκτής, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με παραδοχή του Ανώτατου Δικαστηρίου μέσα από την απόφαση που έβγαλε, έκανε σωστά την δουλειά του, εκδιώχθηκε και παύθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά».
Υπέδειξε ότι «αντί να ελεγχθεί ο θεσμός της Γενικής Εισαγγελίας που είχε μπροστά της μεγάλα σκάνδαλα και δεν έκανε απολύτως τίποτα, που δεν έκανε την δουλειά της, εκδιώχθηκε ο άνθρωπος που τα αποκάλυψε». «Για πόσο ακόμα θα βλέπουμε την κατρακύλα αυτού του κράτους στο βούρκο της διαφθοράς;», διερωτήθηκε προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα οι πολίτες να ζητήσουν κάθαρση.