Τρεις νομικοί, ο Δώρος Ιωαννίδης, ο Ηλίας Στεφάνου και ο Νικόλας Κυριάκου συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε μοντέλα ελέγχου, για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, αν θα είναι μονομελή ή πολυμελή σώματα. Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή «Αlpha Ενημέρωση» προβαίνουν σε ανάγνωση της απόφασης Οδυσσέα.
Ο νομικός Ηλίας Στεφάνου έθιξε το ζήτημα στο κατά πόσο μπορούσε το Ανώτατο στο πλαίσιο της αναλογικότητας, τα όσα καλά έπραξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να μπορούσαν να προσμετρήσουν στην τελική απόφαση. «Ναι ανάρμοστη ,αλλά συνολικά οδηγεί σε συμπέρασμα απόλυσης ή όχι» διερωτήθηκε, κάτι όπως είπε το οποίο δεν μπήκε στο ζύγι για την απόφαση.
Tην αντίδραση στις 15 υποθέσεις και όχι την εργασία του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έκρινε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, εκτιμά ο νομικός Δώρος Ιωαννίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν ελέγχθηκε η εργασία του, ούτε η δημοφιλία του παυθέντα Γενικού Ελεγκτή.
Υπάρχει τόνισε ο κ. Ιωαννίδης διάκριση εξουσιών και πρέπει να σεβόμαστε, αντί να λένε κάποιοι ότι, 8 δικαστές του Ανωτάτου είναι πιασμένοι. Κρίθηκαν τα όρια των αρμοδιοτήτων του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και ο τρόπος αντίδρασης του αξιωματούχου σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.
Η λογική της απόφασης είναι συγκροτημένη υπέδειξες ο νομικός Νικόλας Κυριάκου, θυμίζοντας ότι τρεις εκ των δικαστών που αποφάσισαν για τον κ. Μιχαηλίδη, ήταν και στη σύνθεση του Ανωτάτου, που εξέδωσε την απόφαση για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.
Ο κ. Μιχαηλίδης κρίθηκε για τον τόνο και το ύφος κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις 15 περιπτώσεις που αναγνώσθηκαν στην απόφαση. Ο πήχης συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου είναι ψηλά και θέτει κανόνες συμπεριφοράς για όλους τους αξιωματούχους. Χαρακτήρισε την προσέγγιση του Ανωτάτου σε κάποια σημεία εξαιρετικά φορμαλιστική σε σχέση με το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου.